Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Začínala od nuly. Cibulková trénuje naplno už tri týždne, zahrá si v Rabate

Slovenská tenisová rekonvalescentka Dominika Cibulková odletí v sobotu v sprievode manžela Michala a fyzioterapeuta Jozefa Ivanka na budúcotýždňový antukový turnaj WTA v marockom Rabate, je predbežnou dvojkou tohto podujatia.

26.04.2018 21:40
Cibulková WTA Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Po chorobe sa Cibulková predstaví prvý raz od 9. marca, keď prehrala v 2. kole na tvrdom povrchu v americkom Indian Wells v Kalifornii s domácou držiteľkou voľnej karty Caroline Dolehideovou 7:5, 3:6, 4:6.

Následne sa odhlásila z rovnako významného Miami na opačnom pobreží USA na Floride, absentovala aj vo švajčiarskom Lugane a nezapojila sa do minulotýždňového stretnutia tímu SR v Minsku proti Bieloruskám v play off o svetovú skupinu Pohára federácie 2019 (3:2 pre domáce).

„Bez obmedzení trénujem už tri týždne. Začínala som však v podstate úplne od nuly. Choroba má kvárila viac ako mesiac, dala ma úplne dolu. Bola som na tom horšie ako po vlaňajších ôsmich týždňoch ničnerobenia. Začiatky boli naozaj veľmi ťažké a išlo to pomaly, ale medzičasom som urobila veľký pokrok. Kondične som na tom omnoho lepšie. Ak je všetko zlé na niečo dobré, tak toto jedine v tom, že som si nechtiac trošku odfúkla a mala som zase dlhšiu prípravu, hoci – samozrejme – radšej by som hrala na turnajoch,“ povedala niekdajšia štvorka svetového rebríčka Cibulková, teraz 33. v hodnotení.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka aj s prihliadnutím na nadčasový kontext odcestuje do Afriky bez prehnaných očakávaní:

„Verím, že v tom Rabate si zahrám pár zápasov, hoci vzhľadom na okolnosti nemám veľké oči. Kouč Matej Lipták za mnou pricestuje niekedy v polovici týždňa, ak ešte budem v turnaji. Potom prídu tradičné veľké antukové podujatia – Madrid, Rím a Roland Garros.“

Morning work out done ☝ with @joe.ivanko

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

Finalistka z februárovej halovej „hardovej“ Budapešti Cibulková si po zložitom období pochvaľuje, že už je fit:

„Som úplne v poriadku. Spojilo sa tam niekoľko vecí, brala som dvoje silné antibiotiká, liečba dobre zabrala. Nechcem tie ťažkosti podrobnejšie rozoberať, ale už sú zažehnané. Každé 2–3 dni som chodila na kontrolu krvi, zápalové faktory sa postupne znižovali, dobrala som tie antibiotiká. Bez toho by som sa ani nemohla vrátiť do plnej záťaže.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Rabat