Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal berie ilúzie. Jeho éra na antuke sa nekončí

Šampión je späť. Zdravý, silný a nezdolateľný - tak, ako ho všetci poznáme.

22.04.2018 16:30
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal a Kei Nišikori po finálovom zápase v Monte Carle.
debata (1)

Španielsky tenisový velikán Rafael Nadal už jedenástykrát v kariére ovládol turnaj v Monte Carle. Suverénnym spôsobom, súperom nepustil ani set. A neboli to veru žiadne „béčka“ – Bedene (58. v rebríčku ATP), Chačanov (38.), Thiem (7.), Dimitrov (5.) a Nišikori (36.). Japonca zdolal vo včerajšom finále 6:3, 6:2.

Nielen na Roland Garros v Paríži, ale aj v monackom kniežatstve by si Nadal zaslúžil sochu. Jeho zápasová bilancia je impozantná – 68:4. Vďaka poslednému triumfu sa skúsený matador udržal na 1. mieste svetového renkingu. Pozíciu ubránil pred ďalšou legendou – Rogerom Federerom.

„Pred tromi týždňami som si nemyslel, že mi to pôjde takto dobre,“ povedal.

Keď 31-ročný Malorčan v semifinále pokoril Bulhara Dimitrova, podal mu ruku, vzal si svoj mobil a rýchlo ťukal. „Čo sa deje?“ pýtali sa mnohí. Má Nadal opäť nejaký zdravotný problém? Práve kvôli nim niekoľko mesiacov pauzoval a bolesti v jeho tenisovom živote nie sú ničím neobvyklím.

Rafael Nadal. Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Rafael Nadal Rafael Nadal.

Vysvetlenie prišlo o niekoľko hodín.

„Písal som trénerovi Carlosovi Moyovi, aby rýchlo objednal kurt,“ objasnil Nadal novinárom. „To je všetko,“ dodal záhadne a akoby tušil, že zvedavosť reportérov sa bude len stupňovať.

Nuž, pravda je taká, že zatiaľ čo konkurencia sa po zápasoch ponáhľa do sprchy a následne na masérsky stôl, 16-násobný grandslamový šampión si potrebuje pridať. „Po zápase som sa cítil trošku nervózny, chcel som udrieť zopár víťazných forhendov. Urobil som tak už niekoľkokrát počas kariéry,“ prezradil.

Aj takýto je recept na úspech z dielne antukového kráľa. Hoci pred finálovým duelom stratil iba šestnásť gemov – nikdy nie viac ako štyri v jednom sete – priamo po zápase sa ponáhľal opäť na kurt. „Stále sa dá niečo niečo vylepšiť,“ glosoval tento Španielov počin špecializovaný portál tennis.com.

U Nadala? Na antuke?

Naozaj?

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Monte Carlo