Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Slovák po boku mu prospieva. Djokovič vyhral prvý zápas od januára

Srbský tenista Novak Djokovič sa minimálne dočasne znova dal dokopy so slovenským trénerom Mariánom Vajdom a opäť víťazí.

16.04.2018 19:30
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

V pondelok uspel za 57 minút suverénne 6:0, 6:1 proti krajanovi so štatútom kvalifikanta Dušanovi Lajovičovi v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex na antuke v monackom Monte Carle.

Pre 30-ročného Belehradčana Djokoviča je to prvý zápasový úspech od januára, keď bol v osemfinálovom 4. kole melbournských grandslamových Australian Open. Prehral v ňom s Čchung Hje-onom z Kórejskej republiky, následne priznal pretrvávajúce problémy s lakťom dominantnej pravej ruky a potom podstúpil operáciu. Na južnej pologuli to bolo „Noleho“ premiérové oficiálne súťažné vystúpenie od júlového Wimbledonu.

Niekdajší líder svetového rebríčka Djokovič sa medzičasom rozišiel a americkým tzv. superkoučom Andrem Agassim, aj s českým členom realizačného tímu Radkom Štěpánkom. Na marcových amerických podujatiach na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells aj v Miami na Floride zhodne neprekonal už úvodnú prekážku: vyradili ho Japonec Taro Daniel a Francúz Benoit Paire.

Dvanásťnásobný šampión z veľkej štvorky Djokovič nasadený ako deviaty bude v 2. kole v kniežatstve čeliť Chorvátovi Bornovi Čoričovi. Na tomto podujatí získal titul v rokoch 2013 a 2015, okrem toho bol vo finále edícií 2009 a 2012.

Dvojhra – 1. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-9) – Dušan Lajovič (Srb.) 6:0, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda