Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutné. Americký tenista si po prehre napľul do dlane a podal ruku súperovi

Americký tenista Patrick Kypson aplikoval novú metódu na znehodnotenie súperovho úspechu, neskôr sa za svoje správanie ospravedlnil.

16.02.2018 13:12
Patrick Kypson Foto:
Patrick Kypson.
debata

Kypson si po prehre 3:6, 4:6 s J.J. Wolfom v rámci univerzitného stretnutia medzi svojím tímom Texas A&M a výberom Ohio State v Columbuse počas čakania pri sieti ostentatívne napľul do dlane, prinajlepšom to predstieral, následne nastavil súperovi ruku. Premožiteľ zaregistroval tento čin a len symbolicky brnkol o prsty. Video sa objavilo na webe.

Šéftréner tímu Steve Denton podľa Deadspin skonštatoval, že hráča primerane potrestali za jeho čin, a dodal: „Športové správanie a úcta sú našimi piliermi a konanie Patricka Kypsona bolo v rozpore s týmito hodnotami. Oľutoval to a vyjavil odhodlanie preukázať, že si zobral ponaučenie.“

Kypson v komuniké uviedol: „To, čo som urobil, je úplne neakceptovateľné. Toto zlyhanie ma povedie k tomu, aby som sa stal lepším hráčom aj človekom. Ospravedlňujem sa JJ-ovi, členom Ohio State, kolegom, celému programu A&M a mojej rodine.“

Osemnásťročný rodák z Durhamu Kypson si vlani zahral v juniorskej kategórii semifinále Wimbledonu, už v sezóne 2016 bol vo štvrťfinále medzi mládežníkmi na US Open. Minulý rok v New Yorku štartoval medzi profesionálmi na základe voľnej karty, ktorú dostal ako národný šampión U-18, v 1. kole podľahol Španielovi Adriánovi Menéndezovi-Maceirasovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Kypson