Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalifikanti Kovalík a Martin nezabojujú o tituly z turnajov ATP. Padli v semifinále

Slovenský tenista Jozef Kovalík neuspel v semifinále dvojhry na turnaji ATP v Sofii. V pozícii kvalifikanta podľahol delovo podávajúcemu Rumunovi Mariusovi Copilovi 4:6, 2:6.

10.02.2018 18:46 , aktualizované: 21:51
Jozef Kovalík Foto:
Jozef Kovalík.
debata

Napriek prehre dosiahol v bulharskej metropole životný úspech.

Po prvý raz v kariére postúpil na ATP Tour medzi elitné kvarteto. Zo Sofie si odnáša prémiu 25.515 eur pred zdanením a 102 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Copil hneď v úvodnom geme prelomil Kovalíkovo podanie, po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0 a v ďalšom priebehu prvého setu mu stačilo držať si servis. Rumun mal tak ako počas celého turnaja vysoké percento prvého podania.

V druhom dejstve si Copil po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. Vo finále nastúpi proti Mirzovi Bašičovi z Bosny, ktorý vyradil prvého nasadeného Švajčiara Stana Wawringu 7:6, 6:4.

Dvojhra – semifinále:
Marius Copil (Rum.) – Jozef KOVALÍK (SR) 6:4, 6:2
Mirza Bašič (Bos. a Herc.) – Stan Wawrinka (Švaj.-1) 7:6 (6), 6:4

Aj Martin skončil pred finálovými bránami

Slovenský tenista Andrej Martin sa neprebojoval do finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v ekvádorskom Quite. V sobotňajšom semifinále nestačil na Španiela Roberta Carballesa Baenu, ktorému podľahol po trojsetovej bitke 6:4, 3:6 a 2:6.

Slovenský reprezentant sa druhýkrát v kariére dostal medzi najlepšiu štvoricu na turnajoch ATP. Pred dvoma rokmi skončil v chorvátskom Umagu až v neúspešnom finále.

Andrej Martin. Foto: SITA, Martin Medňanský
Andrej Martin Andrej Martin.

Duel trval takmer dve a pol hodiny. Dvadsaťosemročný slovenský daviscupový reprezentant, ktorý do hlavnej súťaže postúpil z kvalifikácie vyhral prvý set 6:4, v ďalších dvoch ale už na súpera nestačil.

Dvojhra – semifinále:
Roberto Carballes Baena (Šp.) – Andrej MARTIN (SR) 4:6, 6:3, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin #Marius Copil #Jozef Kovalík #Roberto Carballes Baena