Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rybáriková zvládla obrat proti Kalinskej, Slovenky vyrovnali na 1:1

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s Ruskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala slovenská jednotka Magdaléna Rybáriková, ktorá zdolala ruskú dvojku Annu Kalinskú po trojsetovej bitke 5:7, 6:3, 6:4. V druhom dejstve otočila z 1:3, v treťom z 2:4.

10.02.2018 17:18 , aktualizované: 20:15
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Rybárikovej, ktorá mala počas fedcupového týždňa problémy s chrbtom, vyšiel úvod zápasu s Kalinskou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Mladá Ruska však v ďalších minútach otočila na 4:3 a v koncovke setu mala navrch.

Kalinská ťažila z dobrého pohybu po dvorci. Bývalá víťazka juniorskej štvorhry na Australian Open diktovala tempo výmen, kvalitne returnovala a po druhom servise Rybárikovej neustále tlačila Slovenku do defenzívy.

Na začiatku druhého dejstva viedla Kalinská 3:1, no Rybáriková následne získala päť gemov za sebou a vynútila si tretí set. Vlaňajšia semifinalistka Wimbledone pridala na agresivite, umiestňovala loptičky tesne k základnej čiare a táto taktika na súperku platila.

Viktória Kužmová počúva pokyny kapitána... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Viktoria Kužmová, Matej Lipták Viktória Kužmová počúva pokyny kapitána slovenského fedcupového tímu Mateja Liptáka v zápase proti Natálii Vichľancevovej.

V treťom sete však Kalinská opäť ožila, za stavu 1:1 vďaka odvážnej hre prelomila podanie Rybárikovej a v piatom geme mala dva brejkbaly na 4:1. Rybáriková ale znížila na 3:2, v ôsmom geme čistou hrou zobrala Kalinskej servis a vyrovnala na 4:4. V koncovke napokon zúročila svoje skúsenosti a v desiatom geme premenila hneď prvý mečbal.

„Bolo to vydreté víťazstvo, ale som veľmi rada, že sa mi podarilo vyrovnať na 1:1. Potvrdilo sa, že Fed Cup je niečo iné ako turnaje a každý zápas je otvorený. Kalinská hrala až do stavu 3:1 v druhom sete naozaj veľmi dobre. Potom trochu zneistela, čo som využila, no v treťom sete to bol opäť veľký boj. Počas celého zápasu som mala stuhnutý chrbát, limitovalo ma to hlavne pri podaní. Dúfam, že do nedele sa to zlepší a že proti Vichľancevovej budem môcť nastúpiť“ uviedla v prvej reakcii pre RTVS.

Slovenský kapitán Matej Lipták je so stavom 1:1 po prvom dni spokojný. "Už pred zápasom som upozorňoval, že hoci Rusky nepricestovali do Bratislavy v najsilnejšom zložení, bude to vyrovnané. Obe Rusky hrali výborne, klobúk dolu pred ich výkonmi. Vike Kužmovej až tak nevychádzalo podanie, no Vichľancevová nerobila chyby, mala výbornú dĺžku úderov a zvíťazila zaslúžene.

Kalinská sa veľmi dobre adaptovala na Magdinu hru a jej bekhendové slajzy, nerobili jej žiadne problémy. Tesný zápas napokon rozhodlo to, že Magda urobila v závere tretieho setu niektoré veci lepšie ako mladá Ruska."

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:

SLOVENSKO – Rusko 1:1 po úvodnom dni

Viktória Kužmová – Natalia Vichľancevová 4:6, 2:6
Magdaléna Rybáriková – Anna Kalinská 5:7, 6:3, 6:4
nedeľa 15.00 Rybáriková – Vichľancevová, Kužmová – Kalinská, Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová – Veronika Kudermetovová, Aleksandra Potapovová

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Fed Cup #Viktória Kužmová #slovenské tenistky