Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdička mieri medzi elitu. Za pár dní poskočila o 338 miest v rebríčku WTA

Ešte len 15-ročná ukrajinská tenistka Marta Kosťuková vyvolala rozruch na nedávnych melbournských grandslamových Australian Open, jej úradovanie na južnej pologuli sa tým neskončilo.

04.02.2018 09:54
Marta Kosťuková Foto: ,
Marta Kosťuková.
debata

Získala totiž svoj druhý seniorský titul na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), presadila sa na „60-ke“ na tvrdom povrchu vonku v austrálskom Burnie. Kosťuková vo finále premohla Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:4, 6:3.

Kyjevská rodáčka v januári prešla kvalifikáciou na spomenutých AO, v ktorej si zahrala na základe voľnej karty za vlaňajší miestny celkový triumf medzi juniorkami, a napokon sa prebila až do 3. kola hlavnej súťaže cez Číňanku Šuaj Pcheng (6:2, 6:2) a domácu Oliviu Rogowskú (6:3, 7:5), nestačila na krajanku Elinu Svitolinovú (2:6, 2:6).

Zo svojej premiérovej trofeje medzi dospelými sa radovala minulý rok v máji na „25-ke“ na antuke v maďarskom Dunakeszi, v osemfinále vtedy vyradila Karolínu Schmiedlovú 7:5, 7:6 (4). Kosťuková v prepočte vychádza okolo 185. priečky v singlovom renkingu WTA. Silvestrovala na 523. mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marta Kosťuková