Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky nastúpia proti Ruskám aj s Rybárikovou. Súper príde bez hviezd

Kvarteto slovenských tenistiek Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola I1. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku. Duel sa uskutoční 10.-11. februára na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC.

31.01.2018 11:36 , aktualizované: 13:36
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (1)

Slovenky nastúpia bez Dominiky Cibulkovej, ktorá sa rozhodla koncentrovať na individuálny turnajový program. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 15.30 h. V nedeľu od 15.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra.

Rusky nastúpia v zostave Natalia Vichľancevová, Anna Kalinská, Anastasia Potapovová a Veronika Kudermetovová

Spomenuté Rusky sa interne nachádzajú na 7., 11., 19. a 20. pozícii v národnej hierarchii podľa postavenia vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre, ak teda takéto kvarteto naozaj aj pricestuje k Dunaju, sotva znesie označenie za čo i len druhú garnitúru.

Pravda, napospol ide o mladé hráčky derúce sa nahor renkingom. Dvadsaťročná Vichľancevová je 76. v počítačovom poradí, 19-ročnej Kalinskej patrí 149. priečka, ešte len 16-ročná Potapovová je na 235. mieste a 20-ročná Kudermetovová figuruje na 241. pozícii.

Vichľancevová má za sebou jeden duel vo Fed Cupe, Kalinská tiež (zhodne minulý rok proti Taiwančankám) a Kudermetovová si zahrala tzv. mŕtvy zápas už v sezóne 2014.

Dávnejšie bolo známe, že „zbornej“ nebudú k dispozícii grandslamové šampiónky Maria Šarapovová (41., bola už aj na najvyššej pozícii) a Svetlana Kuznecovová (17., v minulosti sa nachádzala na druhom mieste).

Hlavným rozhodcom bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Švéd Louise Azemall Engzell a Francúz Alexandre Robein. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court.

Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Slovenky prehrali vlani v apríli v baráži o svetovú skupinu na antuke v NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Pohár federácie #Jana Čepelová #Viktória Kužmová