Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nie panika, ale skvelý obrat. Cibulkovú čaká v Petrohrade obhajkyňa

Napriek nevydarenému začiatku slovenská tenistka Dominika Cibulková prekonala odpor Rumunky Sorany Cirsteovej a postúpila do osemfinále dvojhry na halovom turnaji v ruskom Petrohrade.

31.01.2018 10:49
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v zápase proti Caroline Wozniackej.
debata (5)

Dvadsaťosemročná Cibulková v úvode pustila o rok mladšiu súperku do vedenia 4:0, ale vzápätí sa nadýchla k obratu a získala 10 z 11 gemov. Napokon jej na víťazstvo 7:5, 6:2 stačila hodinka a pol a bilancia 18 víťazných úderov popri 20 nevynútených chybách.

„Nepanikárila som v úvode zápasu. Predsa len bol to môj prvý zápas na tomto povrchu. Preto som šťastná, že po pomalšom začiatku som sa rozbehla a neskôr to bolo herne lepšie a lepšie,“ uviedla Dominika Cibulková, cituje ju oficiálny portál Ženskej tenisovej federácie.

Cibulková hrá na podujatí St. Petersburg Ladies Trophy s dotáciou 799 000 USD po tretí raz, vlani tam bola v semifinále, predvlani vo štvrťfinále. Teraz na ňu v osemfinálovom 2. kole čaká Francúzka Kristina Mladenovicová. Nasadená štvorka je obhajkyňa titulu spred roka, vo finále zdolala Američanku Venus Williamsovú.

Dvadsaťštyriročná Mladenovicová je šampiónka vo štvorhre z nedávno skončených Australian Open v Melbourne. Vo dvojhre sa jej však momentálne nedarí, ťahá šnúru 15 prehier a v bilancii s Cibulkovou zaostáva 1:5. Zdolala ju však v dosiaľ poslednej konfrontácii v 1. kole predvlaňajších melbournských grandslamových Australian Open (6:3, 6:4).

„Hodnú chvíľu sme proti sebe nenastúpili. Bude to dobrý zápas. Vlani to tu celé vyhrala, má teda rada tento povrch. Ja však mám tiež rada halové povrchy,“ povedala Cibulková.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Petrohrad