Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kerberová valcuje konkurenciu, v boji o finále ju čaká Halepová

Nemecká tenistka Angelique Kerberová sa suverénnym spôsobom prebojovala do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

24.01.2018 07:46 , aktualizované: 08:24
Kerberová Foto: ,
Angelique Kerberová oslavuje výhru nad Madison Keysovou.
debata

Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsaťjednotka deklasovala sedemnástku „pavúka“ Američanku Madison Keysovú za 52 minút 6:1, 6:2. V dueli o postup do finále sa stretne s Rumunkou Simonou Halepovou, svetová jednotka si poradila s turnajovou šestkou Češkou Karolínou Plíškovou hladko 6:3, 6:2.

Tridsaťročná Kerberová pokračuje vo víťaznom ťažení, v tomto roku vyhrala už 14. zápas v rade. Bývalá svetová jednotka a víťazka AO z roku 2016 po postupe do kvarteta pre akreditované médiá zhodnotila:

„Iba sa opäť snažím užívať si moju hru na kurte. Viem, že som v príprave na sezónu tvrdo pracovala a viem, že dokážem opäť hrať dobré zápasy. Viem, že dokážem uspieť v tesných súbojoch a tiež hrať dobre na veľkých turnajoch. Snažím sa nájsť ten pocit ako z roku 2016 a užiť si to. Na aj mimo kurtu.“

Plíšková proti najvyššie nasadenej Rumunke začala dobre, v druhom geme vzala súperke podanie a následne viedla 3:0. Halepová ale spresnila hru a vyhrala šesť hier v sérii. Dominovala aj v druhom sete, v ktorom Plíšková stratila hneď prvý servis, a bez väčších problémov prenikla do semifinále.

Ženy – dvojhra – štvrťfinále

Angelique Kerberová (21-Nem.) – Madison Keysová (17-USA) 6:1, 6:2, Simona Halepová (1-Rum.) – Karolína Plíšková (6-ČR) 6:3, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Halepová #Angelique Kerberová #Australian Open 2018