Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

A zas to zdravie! Myslite aj na to, čo bude s nami po kariére, smútil Nadal

Svetovú jednotku Rafaela Nadala opäť zastavili zdravotné problémy. Tentoraz nie s kolenom, s ktorým laboroval na jeseň a predčasne ukončil sezónu, ale so svalom. Marinovi Čiličovi skrečoval štvrťfinále Australian Open na začiatku piateho setu a čaká, ako dopadne v stredu magnetická rezonancia.

23.01.2018 16:26
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal zápas proti Marinovi Čiličovi nedohral.
debata (3)

„Musím pár hodín počkať. Zajtra podstúpim vyšetrenie, potom budem vedieť viac. V treťom sete som začal cítiť, že je sval trochu unavený, ale mohol som hrať bez obmedzenia. Potom ale vo štvrtom (sete) pri jednom pohybe, myslím že pri dropšote, som niečo zacítil. V tom momente mi bolo jasné, že sa niečo stalo,“ opísal tridsaťjedenročný tenista na tlačovej konferencii.

Na grandslamoch odohral bojovník z Mallorky už vyše 250 zápasov a v utorok vzdal iba druhýkrát. Naposledy to bolo tiež v Melbourne Parku a vo štvrťfinále – v roku 2010 s Andym Murrayom. Ten tento rok v Austrálii nie je a dáva sa dohromady po operácii bedrového kĺbu. Vážnejšie zdravotné ťažkosti má v poslednej dobe viac špičkových hráčov ako inokedy.

„Niekto z vedenia tour by sa mal nad tým zamyslieť. Mali by popremýšľať o zdraví hráčov. Hlavne nad ich životom po tenise. Neviem, či vydržíme hrať na takomto strašne tvrdom povrchu,“ povedal tenista, ktorý počas kariéry vybojoval na grandslamoch 16 titulov. Desaťkrát to dokázal na antuke Roland Garros, raz v Austrálii (2009), dvakrát na wimbledonskej tráve a trikrát v New Yorku na US Open.

Dnes pri bitke s Chorvátom Čiličom, ktorá sa predčasne skončila po necelých štyroch hodinách, si nechal ošetriť nohu vo štvrtom sete za stavu 1:4. Odvtedy kríval a prekonával bolesť. Nakoniec dopadol rovnako ako v novembri na Turnaji majstrov, z ktorého odstúpil kvôli problémom s kolenom. Rovnako v pravej nohe. „Ďalší ťažký moment a promárnená šance. Je ťažké to prijať,“ povzdychol si Nadal.

Malou útechou pre neho môže byť, že aj po Australian Open, nech ho vyhrá ktokoľvek, zostane na čele svetového rebríčka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Australian Open 2018