Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najväčší triumf v živote. Azarenková vyhrala boj o syna

Americký súd sa priklonil na stranu bieloruskej tenistky Viktorie Azarenkovej v spore s bývalým životným partnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea. Skonštatoval, že kauza nepatrí do pôsobnosti Kalifornie ani iného štátu USA.

17.01.2018 11:20
Azarenková Foto: ,
Victoria Azarenková.
debata

Informáciu o verdikte priniesol web TMZ. Dodal, že bývalá jednotka svetového rebríčka Azarenková už predtým disponovala rozhodnutím bieloruského súdu v jej prospech.

Teraz sa údajne plánuje presťahovať do rodnej krajiny, ale v záujme syna si chce zachovať únosný vzťah s jeho otcom a nehodlá mu odopierať kontakt s malým Leom.

McKeague sa vlani v lete obrátil na americkú justíciu a dosiahol predbežné opatrenie, na ktorého základe chlapec nesmel do doriešenia záležitosti opustiť Kaliforniu. Znamenalo to športovú výluku pre dobyvateľku melbournských grandslamových Australian Open 2012 a 2013, lebo v rámci tejto „Sophiinej voľby“ odmietla cestovať po svete bez potomka.

Azarenková chýba aj na aktuálnych AO na južnej pologuli (pôvodne dostala voľnú kartu), predtým zrušila svoj štart na prípravnom podujatí v novozélandskom Aucklande. Minulý rok z predmetného dôvodu, ktorý v stanoviskách pomenúvala ako osobný, absentovala na vrcholných newyorských US Open aj v novembri v Minsku vo finále Pohára federácie reprezentačných družstiev žien, v ktorom Bielorusky prehrali s Američankami 2:3.

Významný posun negarantuje Azarenkovej okamžitý návrat do diania. McKeague totiž má tri týždne na to, aby sa odvolal, pripomenul portál TMZ. Doplnil, že podľa jeho informácií z Bieloruskinho zázemia zostáva hráčka vzhľadom na 65-stranové zdôvodnenie súdu optimistická.

Dvadsaťosemročná rodáčka z Minska momentálne figuruje na 209. priečke v singlovom renkingu WTA. Porodila v decembri 2016. Po materskej prestávke stihla absolvovať dva turnaje. Vrátila sa v júni na Malorke.

V júli prehrala v osemfinále Wimbledonu s terajšou jednotkou hodnotenia Simonou Halepovou z Rumunska. S McKeaguem sa rozišli práve po vrcholnom podujatí na londýnskej tráve.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Viktoria Azarenková #opatrovateľské služby