Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Rybáriková zdolala Flipkensovú a postúpila už do 3. kola

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V druhom kole si ako nasadená devätnástka poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 6:4, 0:6, 6:2.

17.01.2018 05:40
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková po víťazstve v 2. kole Australian Open.
debata (3)

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v noci na piatok SEČ proti Ukrajinke Kateryne Bondarenkovej, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 2:2. Všetky štyri zápasy sa hrali na harde, naposledy obe hrali proti sebe v roku 2011.

Rybáriková s Flipkensovou hrajú veľmi podobným štýlom, často využívajú slajzovaný bekhend a tak diváci od začiatku sledovali technický tenis s množstvom dlhých krosových výmen. Belgičanka sa ujala vedenia 2:0. Rybáriková však bleskovo vyrovnala na 2:2 a v koncovke prvého setu mala navrch.

Za stavu 4:4 čistou hrou prelomila podanie súperky a v ďalšom geme premenila po bekhendovom winneri v poradí druhý setbal. V druhom dejstve Belgičanka pridala na agresivite, začala častejšie chodiť na sieť a ovládla dianie na dvorci. Trikrát zobrala Rybárikovej servis a uštedrila jej „kanára“.

Slovenka následne zamierila do šatne a krátka pauza jej pomohla zmobilizovať sa. V treťom sete hrala ako vymenená a po dvoch brejkoch odskočila Flipkensovej na 5:0. Belgičanka už stačila iba skorigovať na 2:5. V ôsmom geme premenila Rybáriková pri vlastnom servise v poradí tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Flipkensovou na 4:2.

Rybáriková postupuje na Australian Open Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Magdaléna Rybáriková v zápase proti Kirsten...

V Melbourne má už istú prémiu 142 500 austrál­skych dolárov pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 19. mieste – najvyššie v kariére.

Rybáriková, vlaňajšia semifinalistka Wimbledonu, mala na Australian Open po prvých piatich štartoch skóre 0:5, potom tri razy postúpila do 2. kola. Vlani u „protinožcov“ neštartovala pre zdravotné problémy. V rámci podujatí veľkej štvorky postúpila do 3. kola singla po šiesty raz. Tohtoročný Australian Open je pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku 38. grandslamovým turnajom.

Hlas Magdalény Rybárikovej

Som veľmi spokojná, že som si na Australian Open vylepšila osobné maximum a postúpila do 3. kola. Bol to náročný zápas, obe hráme dosť podobným štýlom a dnes bolo veľmi teplo. Moja príprava na tento zápas nebola najlepšia, no snažila som sa urobiť všetko pre to, aby som bola fit. Nepredviedla som svoj najlepší tenis, napriek tomu som to však zvládla. Na začiatku zápasu som bola stuhnutá, prehrávala som 0:2, no rýchlo som ju brejkla naspäť a koncovku setu som zvládla lepšie. V druhom dejstve začala hrať Flipkensová veľmi dobre, agresívne. Za stavu 0:4 som to vypúšťala, nechcela som míňať energiu a radšej som sa sústredila na tretí set. Dôležité bolo, že som ju aj s trochou šťastia hneď brejkla, jej tam nevyšiel jeden challenge. Nebolo to ľahké ukončiť, lebo ona už v závere nemala čo stratiť. Musela som zostať maximálne koncentrovaná, aby som definitívne zlomila jej odpor.

ženy – dvojhra – 2. kolo:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (19-SR) – Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 0:6, 6:2

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Kateryna Bondarenková #Australian Open 2018