Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko: Na Raonica platí jeho zbraň. Skvelý servis

Je jediným slovenským zástupcom v mužskej časti hlavnej súťaže Australian Open. Aj keď mu žreb neprial, proti niekdajšiemu tretiemu hráčovi sveta Kanaďanovi Milosovi Raonicovi si verí.

15.01.2018 10:00
US Mens Clay Court Tennis Championship Foto:
Lukáš Lacko.
debata

„Domov sa spokojný vrátim len vtedy, ak ho zdolám. Športovec nemôže mať iný cieľ ani v prípade, že proti nemu stojí vynikajúci súper,“ hovorí Lukáš Lacko (30) pred začiatkom prvého grandslamového turnaja roka.

Čo vám napadlo, keď ste spoznali žreb 1. kola?

Mal som zmiešané pocity. Na jednej strane je Raonic výborný tenista, na druhej dlhšie nehral. Forma hráča, ktorý niekoľko mesiacov nenastúpi na súťažný zápas, je vždy otázna. Preto neviem, čo mám od neho očakávať.

Raonica zdobí predovšetkým delový servis. Ak by ste mali zostaviť rebríček najlepšie podávajúcich hráčov na okruhu ATP, kto by bol jeho lídrom?

Dnes len ťažko nájsť tenistu, ktorý by mal slabé podanie. Ak by som si však mal vybrať jedného, bol by ním asi Američan John Isner, ten posiela na opačnú stranu kurtu doslova bomby.

A na ktorom mieste by bol Raonic?

Za Isnera by som zaradil Chorváta Iva Karloviča a potom Rogera Federera. Jeho podanie síce nie je natoľko rýchle, je však mimoriadne presné a predovšetkým účinné. Hneď za nimi je Raonic.

Existuje nejaká zbraň proti dobre servujúcemu hráčovi?

Samozrejme. Odpoveď bude jednoduchá, samotná realizácia je však omnoho náročnejšia. Takého hráča zdoláte iba vtedy, ak tiež dobre podávate.

Zľava Lackov súper Milos Raonic, Roger Federer,... Foto: SITA/AP, Ng Han Guan
Milos Raonic, Roger Federer, Caroline Wozniacka, Novak Djokovič Zľava Lackov súper Milos Raonic, Roger Federer, Caroline Wozniacka a Novak Djokovič pózujú na akcii pre deti pred začiatkom Australian Open.

Čím by ste mohli narobiť Raonicovi problémy?

Ak mi bude vychádzať servis a jednotlivé sety dotiahnem do tajbrejkov, súper by to nemusel mať jednoduché. Skrátená hra je jedna veľká lotéria, tam sa môže stať naozaj čokoľvek.

V čom je Australian Open pre vás špecifický v porovnaní s ostatnými grandslamami?

V Melbourne vládne najlepšia atmosféra. Hráči však ocenia aj kompaktnosť tohto podujatia, všetko je blízko, do areálu sa dá pokojne chodiť aj pešo.

A čo vysoké teploty, ktoré momentálne v Austrálii panujú?

Tie mi absolútne nevyhovujú. Ale azda nikto z tenistov nemá rád extrémne teplo.

Dá sa na takéto počasie vôbec pripraviť?

Myslím si, že nie. Pomôže však, ak hráč nejaký čas v takýchto podmienkach trénuje.

S čím budete pri odchode z Austrálie spokojný?

Ak sa mi podarí vyhrať aspoň jeden zápas. Športovec nemôže mať iný cieľ. A to ani vtedy, keď ho už v 1 kole čaká hráč, akým je Raonic.

Koho tento rok považujete za najväčšieho favorita turnaja? Môže sa zopakovať vlaňajšie finále Federer – Nadal?

Stať sa môže naozaj všetko. Aj to, že o dva týždne sa vo finále stretnú tieto dve tenisové legendy. Ja si však myslím, že na záver sa dočkáme nejakého prekvapenia. Sám som zvedavý, ako to dopadne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Lacko #Milos Raonic #Australian Open 2018