Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray vzdal účasť na Australian Open. Vrátil sa domov a rozmýšľa čo ďalej

Bývalý prvý tenista sveta Andy Murray kvôli pretrvávajúcim problémom s bedrovým kĺbom vzdal účasť na Australian Open. Päťnásobný finalista úvodného grandslamu sezóny nehrá už pol roka. V Austrálii najprv zrušil prípravný turnaj v Brisbane a teraz sa vracia domov, aby zvážil ďalší postup v liečbe. Uvažuje tiež o operácii.

04.01.2018 09:00
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray.
debata

Tridsaťročný Murray je trojnásobným grandslamovým víťazom, dve trofeje má z Wimbledonu a jednu z US Open. Minuloročný turnaj na wimbledonskej tráve bol jeho zatiaľ posledným. Ďalší zápas od júla nehral a vo svetovom rebríčku klesol na 16. miesto.

„Bohužiaľ tento rok v Melbourne hrať nebudem, nie som na pripravený. Letím domov a zvážim všetky možnosti,“ oznámil šampión Turnaja majstrov z roku 2016, ktorý ukončil na čele rebríčka.

Pred pár dňami rodák z Glasgowa tiež priznal, že kvôli bolestiam uvažuje o operatívnom zákroku, ktorému sa snažil vyhýbať. Dvojnásobný olympijský víťaz doteraz liečil bedro konzervatívne.

Australian Open sa začne 15. januára. Istý ešte nie je štart ani ďalších tenisových hviezd Novaka Djokoviča a Rafaela Nadala, ktorí kvôli zdravotným problémom zrušili prípravné turnaje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Australian Open 2018