Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Safin: Djokovič sa nevráti na bývalú úroveň. Nadal bol pôsobivejší ako Federer

Ruský bývalý líder svetového rebríčka tenistov ATP vo dvojhre Marat Safin vyhlásil, že Španiela Rafaela Nadala považuje pri bilancovaní tejto sezóny za pôsobivejšieho ako Švajčiara Rogera Federera.

27.11.2017 17:41
Marat Safin, Novak Djokovič Foto: ,
Marat Safin (vľavo) a Novak Djokovič po zápase vo Wimbledone 2008.
debata

Obaja získali v roku 2017 po dva grandslamové tituly a figurujú na prvých dvoch miestach v renkingu pre nasadzovanie.

„Roger má kompletný arzenál na dosahovanie úspechov, zatiaľ čo Nadal je pravý pracant a bojovník. Federerovi ide všetko jednoduchšie, akokoľvek sa môže zdať, že aj pre Nadala je tenis ľahký. Budúci rok zotrvajú na výslní, u Novaka Djokoviča to nevidím na návrat na jeho bývalú úroveň. Bude to mať zložité. Andy Murray zažije výšky aj pády, ale ak Nadal a Federer zostanú zdraví, nebude v stave čosi robiť,“ odhadol Safin pre francúzsky Eurosport na podujatí Sportel v Monaku.

„Federer aj Nadal sú na vrchole už dlho. Keď sa pozriete na Top 10, sú tam rovnakí hráči, ako keď som ja končil v roku 2009. Zmení sa to však. Tridsiatnikov vystriedajú mladší tenisti, ktorí sú rýchlejší a budú výkonnostne napredovať. Alexander Zverev má veľký potenciál. O rok-dva bude z neho iný hráč. Zatiaľ sám seba vníma ako juniora, hoci ním už nie je. Musí si veriť a neprestať pracovať,“ skonštatoval Safin.

Tridsaťsedemročný moskovský rodák Safin je šampiónom z US Open 2000 a Australian Open 2005. Vlani ho uviedli do Medzinárodnej tenisovej siene slávy v americkom Newporte. Na čele svetového rebríčka WTA pobudla jeho sestra Dinara, tiež už nehrá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #Marat Sagin