Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kapitán Hrbatý: Vzťahy sa napravili. Chalani túžia po svetovej skupine

Dominik Hrbatý sa stal novým kapitánom tenisových reprezentantov Slovenska v Davisovom pohári družstiev mužov. Na svojom piatkovom zasadnutí v Bratislave o tom rozhodol výkonný výbor STZ. Médiá následne informoval generálny sekretár STZ Igor Moška. Hrbatý v tajnom hlasovaní mal priazeň desiatich členov exekutívy, protikandidát Karol Kučera troch.

24.11.2017 18:18
Dominik Hrbatý Foto:
Dominik Hrbatý.
debata (1)

„Pravdaže, čo najskôr sa budem chcieť stretnúť s chalanmi a prezentovať im moje vízie, akým smerom sa uberať. Až potom poskytneme nejaké ďalšie mediálne výstupy a ďalšie informácie napríklad vrátane zvoleného povrchu na aprílové stretnutie s Bosnou a Hercegovinou,“ povedal novopečený kapitán.

„Hráči sú veľmi dôležitou súčasťou rozhodovania, vypočujem si ich predstavy, návrhy a námietky, oboznámim ich s kandidátmi na post trénera daviscupového tímu. Myslím si, že mená, ktoré mám pripravené, sú bez výnimky akceptovateľné, spoločne ich zvážime,“ uviedol Dominik Hrbatý.

Hrbatý volá po stmelení tímu

„Myslím si, že po určitých problémoch, ktoré v tíme boli, sa jeho členovia dali zasa dokopy. Nastavili sa na reštart a teraz je ten nový začiatok určitým spôsobom daný aj tým, že Miloš zo zdravotných dôvodov skončil vo funkcii. Rád by som dosiahol také stmelenie tímu, aké počas mojej hráčskej éry viedlo až k postupu do finále Davis Cupu,“ pripomenul veľký úspech.

„Možno to bude o to ťažšie, ale zároveň aj motivujúcejšie, že niektorým z kostry aktuálneho tímu zostávajú len nejaké 2–3 roky vrcholnej výkonnosti, možno 5 rokov. Všetko teda treba zvládnuť za primerane kratší čas. V prvom rade dúfam, že spoločne do toho pôjdeme s láskou a srdcom,“ skonštatoval Hrbatý.

Stratená sezóna sa ťažko dobieha

„Býva zvykom, že kapitán podpisuje kontrakt na jeden rok. Bez ohľadu na to: možno ten reštart nemusí zafungovať už počas nasledujúcej sezóny. Dúfam však, že chlapci zaberú, lebo každá stratená sezóna sa ťažko dobieha. O čo rýchlejšie sa pohneme nahor, o to skôr si tím môže začať plniť sny,“ prezradil.

„Vízie sú jedna vec, realita druhá, ale viem, že chalani túžia po svetovej skupine, aby si mohli užiť jej atmosféru a špičkové zápasy. Tá svetová skupina je ultimátnym vrcholom a dúfam, že nám návrat do nej vyjde už budúci rok, hoci je nie som Harry Potter, ktorý robí zázraky mávnutím čarovného prútika. Mojou úlohou však je pomôcť hľadať celému tímu tie správne formulky,“ skonštatoval nový kapitán.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý