Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o kapitánsku stoličku vyhral Hrbatý

Keď hral v národných farbách, patril medzi najlepších na svete. Na jeho štíte skončila nejedna svetová jednotka. Aj Andy Roddick, Marat Safin či Gustavo Kuerten.

24.11.2017 16:44 , aktualizované: 18:04
Hrbatý Foto: ,
Polícia SR urobila Dominikovi Hrbatému veľkú radosť.
debata (3)

Teraz bude jeho úlohou vrátiť Slovensko medzi absolútnu tenisovú špičku.

Dominik Hrbatý sa stal novým kapitánom daviscupového tímu. Nahradil Miloslava Mečířa.

„Karola Kučeru zdolal v pomere hlasov 10:3,“ povedal na margo rozhodnutia Výkonného výboru Slovenského tenisového zväzu generálny sekretár Igor Moška. „Bolo to náročné, obaja sú vynikajúci, naše najväčšie osobnosti. Aj preto sme sa rozhodli výnimočne hlasovať tajne,“ poznamenal.

Moška odmietol prezradiť, čo napokon rozhodlo v prospech 39-ročného Bratislavčana. Podľa neho na rokovaní nezazneli voči kandidátom žiadne výhrady. Odmietol tiež špekuláciu, že v neprospech Kučeru mohol hrať aj naštrbený vzťah s Martinom Kližanom. „Nie, toto vôbec nebolo témou diskusie a pri rozhodovaní nemalo žiadnu váhu,“ vyhlásil.

Hrbatý sa o svojej nominácii dozvedel cez telefón. Aká bola jeho prvá reakcia? „Neviem, niekto mu zrejme poslal smskou výsledok už skôr. Ale bol rád, sám povedal, že sa mu splnil jeden z veľkých snov,“ komentoval Moška.

Niekdajší 12. hráč renkingu ATP s mimoriadnou obľubou reprezentoval v tímovej súťaži. Debutoval v nej v roku 1996 a odohral 14 sezón. Vrcholom jeho snaženie bolo finále 2005 proti silnému Chorvátsku. Hoci Hrbatý v oboch svojich zápasoch vyhral, Slovensko napokon podľahlo 2:3.

„Želám mu všetko dobré. Funkciu preberá po veľkej legende. Verím, že má všetky predpoklady vykonávať ju rovnako dobre, ako to to dlho robil Mečíř,“ poznamenal Moška.

Bývalý skvelý tenista, štvrtý hráč sveta, finalista dvoch grandslamových turnajov a olympijský víťaz, Mečíř, sa po 24 rokoch rozhodol skončiť. Dôvodom sú zdravotné komplikácie, ktoré mu neumožňovali ďalej pokračovať vo svojej funkcii.

Na Slovensko čaká v apríli zápas o play-off o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára proti Bosne a Hercegovine. „Nebude to ľahké, Bosna má hráča vo svetovej päťdesiatke. Pre Dominika to bude veľká výzva,“ zamyslel sa Moška. „Rád by som dosiahol také stmelenie tímu, aké počas mojej hráčskej éry viedlo až k postupu do finále,“ priznal pre agentúru SITA nový kapitán.

„V prvom rade dúfam, že spoločne do toho pôjdeme s láskou a srdcom,“ dodal Hrbatý.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #Miloš Mečíř #Karol Kučera