Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový bonviván. Beckera najprv priťahovala tráva. Neskôr problémy

V bohatej kariére vyhral mnoho trofejí. Z toho šesť mimoriadne vzácnych - majú grandslamovú pečať.

23.11.2017 11:02
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker.
debata

Rozknísané telo, silný úder do loptičky a šprint k sieti. Po zodranej tráve, cestičke, ktorá kedysi patrila wimbledonským šampiónom. Taký bol kedysi tenista Boris Becker. Talentovaný, ctižiadostivý, úspešný…

Jeho hra bola založená na dvoch úderoch – servise a voleji. Avšak zatiaľ čo jeho život na kurte vyznieval priamočiaro a jednoducho, ten po kariére bol neraz až príliš pestrý.

Internetové prehliadače poznajú meno Becker veľmi dobre. Z miliónov odkazov sa však len časť z nich týka tenisu. Dlhy, nový vzťah, sex na schodoch, nemanželské dieťa, ešte raz dlhy a bankrot. Taký je Boris Becker dnes. Jeden z najslávnejších Nemcov oslávi 22. novembra 50 rokov.

„Mal som len 22 a za sebou už tak veľa úspechov. Vyhral som niekoľkokrát Wimbledon, US Open, získal som Davisov pohár, bol som aj svetovou jednotkou. V tej chvíli mi v hlave vírili rôzne iné veľké veci, avšak ani jedna už nesúvisela s tenisom,“ zaspomínal si na svoju kariéru, v ktorej žal úspechy už ako tínedžer.

Komentátor, zabávač, profesionálny hráč pokru. Legendárny tenista toho stihol od roku 1999, kedy poslednýkrát na okruhu ATP udrel do loptičky, naozaj dosť.

Trénoval aj Novaka Djokoviča. A napriek tomu, že v živote mu ani zďaleka všetko nevyšlo, so Srbom slávil niekoľko veľkých úspechov. Spolupráca im vydržala tri roky. „Áno, zasmejeme sa spolu a sme si blízki aj s jeho ďalšími príbuznými. Ale kamaráti? Povedzme, že na rozlúčku so slobodou na Ibize by som s ním radšej nešiel,“ vyhlásil chlap, ktorý má v tenisových kruhoch nálepku veľkého nafúkanca.

Becker má za sebou niekoľko vzťahov. Ten prvý s herečkou a dizajnérkou Barbarou Feltusovou. Manželstvo, z ktorého má dvoch synov, mu vydržalo sedem rokov. V rozvodovom konaní ho stálo takmer 15 miliónov amerických dolárov.

Už o rok priznal dodatočne ďalšie dieťa. S modelkou Angelou Jermakovovou. Tak, ako mnoho vecí v jeho živote, aj story s krásnou Ruskou bola neobyčajná. Jednorázová. Stalo sa tak vraj na schodoch v jednej londýnskej reštaurácii, kde Becker zapíjal neúspech na svojom poslednom Wimbledone.

Najslávnejaší ryšavý Nemec sa opäť oženil v roku 2009. Úspechy a pády naďalej zostali súčasťou jeho bujarého života. Iba pred necelým mesiacom obletela svet správa o jeho bankrote. Pre iných skľúčujúca, preňho obvyklá.

Žije na mieste, ktoré má najradšej – tam, kde vznikla značka Becker. V londýnskej štvrti Wimbledon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker