Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vďaka, Rafael. Dal si mi viac, než si zaslúžim, lúči sa s Nadalom strýko Toni

Spoločná tenisová púť kouča Toniho Nadala a jeho synovca Rafaela, aktuálnej svetovej jednotky, sa po viac ako štvrťstoročí skončila, tréner ju emotívne zrekapituloval pre denník El País.

23.11.2017 10:12
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

„Masters v Londýne boli naším posledným turnajom bok po boku. Uzavrela sa kapitola, ktorá trvala 27 rokov, odkedy potomok môjho brata Sebastiána prvý raz vkročil na kurt. Teraz odchádzam z jeho zázemia, ale moje tenisové pôsobenie pokračuje, pretože zanietenie pre tento šport a láska k nemu, našťastie, zostávajú nemenné,“ napísal v texte s titulkom „Vďaka, Rafael“ 56-ročný Toni Nadal, ktorý počas tejto sezóny oznámil, že s 31-ročným ľavorukým Malorčanom pobudne už iba v súťažnom ročníku 2017. Plánuje presunúť akcent na tenisovú ustanovizeň Rafa Nadal Academy na Malorke.

„Cítim potrebu zdôrazniť, že synovec Rafael je najzásadnejším strojcom môjho šťastia. Náš vzťah bol atypicky jednoduchý v kontexte prostredia, v ktorom sme sa pohybovali. Vďaka nemu som zažil niečo, čo prekonalo všetky moje trénerské sny. Precestoval som s ním neskutočné končiny a zoznámil som sa s vplyvnými a zaujímavými ľuďmi z rôznych sfér. Teraz som vysoko cenený a uznávaný, lebo jeho pričinením som sa dostal do povedomia viac, než som si zaslúžil,“ skonštatoval Toni Nadal.

Držiteľ 16 grandslamových titulov Rafael Nadal pre zranenie pravého kolena odstúpil z nedávneho výberového šampionátu ATP Finals v britskej metropole po prehre s Belgičanom Davidom Goffinom vo svojom úvodnom zápase v základnej skupine Peta Samprasa. V rokoch 2010 a 2013 bol vo finále „Masters“, táto trofej preňho zostáva jednou z mála zakliatych. Nadalovi ako tzv. superkouč pomáha krajan Carlos Moya.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Toni Nadal