Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smúti aj vojvodkyňa. Wimbledon bez Novotnej už nebude rovnaký, tvrdí

Hlboko zarmútená je úmrtím Jany Novotnej aj vojvodkyňa z Kentu, ktorú s českou tenistkou spojil emotívny zážitok po prehratom finále Wimbledonu v roku 1993. Osemdesiatštyriročná členka britskej kráľovskej rodiny sa dnes pripojila so sústrastným vyjadrením k trúchliacim osobnostiam z celého, nielen tenisového sveta.

21.11.2017 14:40
Novotná Foto: ,
Pamätný moment z Wimbledonu 1993.
debata (1)

„Jana Novotná bola ušľachtilá a statočná milá dáma s úžasným zmyslom pre humor. Som veľmi zarmútená správou o jej smrti a myslím na jej rodinu. Wimbledon bez nej už nikdy nebude rovnaký,“ uviedla v oficiálnom vyhlásení vojvodkyňa z Kentu.

Svet v roku 1993 dojala scéna, ako česká hráčka plače na rameni vojvodkyne z Kentu po prehratom finálovom súboji so Steffi Grafovou. Novotná vtedy viedla nad Nemkou 4:1 a 40:15 v treťom sete, koncovku ale psychicky nezvládla a prehrala.

Pri predávaní ceny pre zdolanú finalistku sa rozplakala a vojvodkyňa z Kentu ju na kurte utešovala.

„Keď som Janu objímala, boli to city, ktoré vo vás zostanú naveky,“ uviedla britská aristokratka pred rokmi v rozhovore pre magazín Hallo.

Rodáčke z Brna aj predpovedala, že wimbledonský titul raz získa. Novotná to dokázala v roku 1998 a od vojvodkyne z Kentu prevzala slávnu trofej.

Jana Novotná v nedeľu podľahla rakovine. Mala 49 rokov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Jana Novotná #vojvodkyňa z Kentu