Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhý rozchod hviezdnej dvojice. Obnovená spolupráca Murray - Lendl dlho nevydržala

Britský tenista Andy Murray sa dohodol na ukončení spolupráce s trénerom Ivanom Lendlom. Murray o tom informoval na svojej internetovej stránke.

18.11.2017 07:38
Andy Murray, Ivan Lendl Foto: ,
Andy Murray (vľavo) a Ivan Lendl na archívnej snímke.
debata

Murray sa s Lendlom rozchádza už druhýkrát. Lendl trénoval Murrayho od začiatku roka 2012 do marca 2014. Po viac ako dvojročnej prestávke potom spoluprácu obnovili v júni minulého roka.

Murray sa pod Lendlovým vedením v roku 2012 dočkal na US Open prvého grandslamového titulu a nasledujúci rok ukončil po 77 rokoch čakanie britských fanúšikov na domáceho víťaza mužskej dvojhry vo Wimbledone.

Po minuloročnom obnovení spolupráce s Lendlom Murray druhýkrát zvíťazil vo Wimbledone a získal aj druhú olympijskú medailu. Murray sa vlani prebojoval aj na prvé miesto svetového rebríčka.

Tento rok však bojuje so zdravotnými problémami, kvôli ktorým ukončil sezónu už v septembri a vypadol z prvej desiatky.

„Som Ivanovi vďačný za všetku jeho pomoc,“ uviedol Murray. „Mali sme veľký úspech a veľa sme sa ako tím naučili,“ dodal. Teraz sa chce sústrediť na to, aby bol v januári pripravený hrať na Australian Open.

Ivan Lendl je najslávnejším českým tenistom všetkých čias a jedným z najlepších hráčov svetovej histórie. Počas svojej kariéry vyhral 94 turnajov vo dvojhre a šesť vo štvorhre. Päťkrát vyhral turnaj majstrov, trikrát US Open a Roland Garros a dvakrát Australian Open. Zakliatym pre neho zostal Wimbledon, kde dvakrát stroskotal vo finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Ivan Lendl