Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja a doping? Tak to teda nie! Nadal vysúdil od francúzskej političky balík peňazí

Španielsky tenista Rafael Nadal vysúdil od bývalej francúzskej ministerky športu Roselyne Bachelotovej 12-tisíc eur za poškodenie dobrého mena.

16.11.2017 18:12 , aktualizované: 21:52
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Politička minulý rok v televíznom rozhovore obvinila Nadala z dopingu. Jednotka svetového rebríčka ATP vo dvojhre pôvodne na súde žiadala odškodné 100-tisíc eur za ujmu na osobnostných právach. Parížsky súd zároveň uznal Bachelotovú vinnou z ohovárania a udelil jej pokutu 500 eur. Informácie zverejnila BBC.

„Ako môžete vidieť v médiách, dnešok je šťastným dňom pre mňa, môj tím a mojich fanúšikov,“ uviedol šestnásťnásobný grandslamový šampión v oficiálnom vyhlásení.

„Francúzska justícia rozhodla prípad v prospech mojej cti a bezúhonnosti ako športovca. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí mi verili,“ dodal.

Bachelotová v programe Le Grand 8 televízneho kanála Direct 8 šokujúco vyhlásila: „Vieme o slávnom zranení Rafaela Nadala, ktoré viedlo k 7-mesačnej prestávke, že to určite bolo pre pozitívnu kontrolu.“

Vo všeobecnej rovine dodala, že autority „síce – samozrejme – nie vždy, ale veľmi často nezverejňujú prehrešky a sankcie za ne, maskuje sa to za dlhodobé zdravotné problémy“. Francúzka hovorila krátko po tom, ako začiatkom marca 2016 vyvstala dopingová kauza ruskej tenistky Marie Šarapovovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rafael Nadal