Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokičová popísala detaily týrania otcom. Bil ju od prvého dňa na kurte

Bývalá tenistka Jelena Dokičová zverejní tento týždeň autobiografiu, v ktorej podrobne popisuje aj tyranské správanie svojho otca Damira.

13.11.2017 20:45
Jelena Dokičová Foto: ,
Jelena Dokičová v máji 2009.
debata

Niekdajšia štvorka svetového rebríčka okrem iného priznala, že ju rodič a tréner v jednej osobe pravidelne bil, kopal, ťahal za vlasy a pľuval jej do tváre.

V súčasnosti už 34-ročná rodáčka z Osijeku počas svojej kariéry reprezentovala niekdajšiu Juhosláviu, Srbsko a Austráliu. Na profesionálnej úrovni dohrala pred takmer štyrmi rokmi. Jej športovú dráhu výrazne poznačil práve vzťah s otcom.

„Bil ma veľmi tvrdo,“ povedala Dokičová pre austrálsky Sunday Telegraph a dodala: „V podstate sa to začalo hneď prvý deň na kurte. Postupne to gradovalo a úplne sa to vymklo kontrole.“

Keď Dokičová ako 17-ročná prehrala v semifinále Wimbledonu 2000 s Američankou Lindsay Davenportovou, otec jej v telefóne oznámil, nech sa nevracia do hotela. Následne sa Dokičová pokúsila prespať priamo v areáli, no ujal sa jej agent. Damir Dokič v súčasnosti žije v Srbsku a odmieta kontakt s austrálskymi médiami.

Dokičová sa nedávno so zdravotnou motiváciou účelovo ocitla po približne dvoch rokoch na dvorci, aby sa lepšie dala dokopy. Nevylúčila však ani návrat do súťažného diania.

„Nikdy nehovor nikdy… Prioritou však pre mňa je byť fit. Netrénujem teda so zámerom už niekedy teraz sa znova objaviť na okruhu. Udieram do loptičky pre radosť a kondíciu. Mala som problémy so štítnou žľazou a momentálne považujem za skvelé, že som späť na dvorci. Tenis som neopustila na základe vlastného rozhodnutia, ale pod vplyvom zranení, čo ma teraz privádza k myšlienkam, aké by to bolo zase hrať. Nechcem sa však unáhliť,“ povedala v septembri podľa The Daily Telegraph Dokičová, ktorá zhodila 30 kg z nedávnej hmotnosti 120 kg.

Dokičová dosiaľ naposledy bola v medzinárodnom dianí v januári 2014 vo štvorhre na melbournských grandslamových Australian Open, vo dvojhre absentuje už od apríla 2012. V júni na instagrame oznámila, že s pomocou Jessicy Halloranovej z News Corp napísala predmetnú autobiografiu. Kniha „Nezlomná“ je z produkcie Penguin Random House.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jelena Dokičová