Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sophiina voľba Azarenkovej rezonuje aj vo finále Fed Cupu. Trhá mi to srdce, vraví

Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková v utorok prostredníctvom komuniké na twitteri oficiálne potvrdila, že zo známych osobných dôvodov bude absentovať vo víkendovom domácom stretnutí v Minsku s Američankami vo finále Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien: "Trhá mi srdce, že nebudem môcť hrať pre pretrvávajúcu situáciu s opatrovníctvom."

08.11.2017 08:42
Viktoria Azarenková Foto: ,
Viktoria Azarenková.
debata

Azarenková už predtým nepriamo umlčala dohady o svojom prípadnom štarte. „Keď nastane správny čas, budeme pripravení. A silnejší ako kedykoľvek,“ napísala na facebooku a pridala krátke video, na ktorom – so synčekom Leom v náručí – zľahka odráža loptičky neďaleko siete a necháva sa uniesť jeho pobavenými reakciami.

Dobyvateľka melbournských grandslamových Australian Open 2012 a 2013 Azarenková v auguste oznámila, že nebude hrať na vrcholných newyorských US Open. V rámci jej právneho sporu s už len bývalým životným partnerom Billym McKeaguom o spomenutého syna Lea súd vydal predbežné opatrenie, podľa ktorého 28-ročná rodáčka z Minska môže opustiť Kaliforniu iba bez potomka.

Niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA teda čelila akejsi „Sophiinej voľbe“ a materské city prevládli nad láskou k tenisu. Platí to aj v súvislosti s finále Fed Cupu. Dvojica sa rozišla v júli krátko po Wimbledone. Práve na londýnskej tráve bola Bieloruska dosiaľ naposledy v akcii. Azarenková sa po decembrovom pôrode vrátila do diania v polovici júna na Malorke.

Kapitán Bielorusiek Eduard Dubrov nominoval kvarteto Arina Sobolenková, Alexandra Sasnovičová, Vera Lapková a Lidija Morozovová. V každom kádri sú možné dve zmeny pred žrebom programu v piatok 10. novembra.

Hrať sa bude na tvrdom povrchu Rebound Ace Synpave vo vypredanej hale Čižovka Arena so zápasovou kapacitou 8807 miest. Šéfka realizačného štábu USA Kathy Rinaldiová-Stunkelová nahlásila štvoricu CoCo Vandeweghová, Sloane Stephensová, Shelby Rogersová a Alison Riskeová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fed Cup #Viktoria Azarenková