Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Murray po 4 mesiacoch pred publikom. Duel s Federerom vypredali za pár minút

Britský tenista Andy Murray sa v utorok po štyroch mesiacoch objaví pred publikom na kurte. Pre problémy s bedrom absentujúci 30-ročný rodák zo škótskeho Dunblane si zahrá od 20.30 h SEČ v hale SSE Hydro v Glasgowe exhibičný benefičný duel s iným bývalým lídrom svetového rebríčka ATP vo dvojhre Rogerom Federerom zo Švajčiarska.

06.11.2017 22:36
Andy Murray, Roger Federer Foto: ,
Andy Murray (vľavo) a Roger Federer na archívnej snímke.
debata

So začiatkom nie pred 22.15 h SEČ absolvuje A. Murray štvorhru po boku svojho staršieho brata Jamieho proti Timovi Henmanovi a Mansourovi Bahramimu. Vstupenky do 11-tisícového hľadiska vypredali za niekoľko minút, akcia sa bude dať sledovať live na facebooku.

Bude to reciprocita za aprílové charitatívne podujatie Match for Africa 3 v Zürichu. V aréne Hallenstadion vtedy hostiteľ Federer triumfoval nad Murraym 6:3, 7:6 (6). Jarná akcia sa pôvodne mala konať 22. novembra 2016, ale presunuli ju po tom, ako Federer už v lete oznámil predčasný koniec svojej sezóny, aby si dal dokopy koleno aj chrbát.

Proti Murraymu má oficiálnu medzinárodnú bilanciu 14:11 aj zásluhou aktuálnej série piatich úspechov. Nestretli sa od augusta 2015, keď Federer triumfoval v semifinále v americkom Cincinnati 6:4, 7:6 (6). Brit čaká na úspech proti rivalovi od januára 2013 a semifinále melbournských grandslamových Australian Open.

Tridsaťšesťročný bazilejský rodák Federer získal v tomto súťažnom ročníku dva grandslamové tituly (Australian Open, Wimbledon) a figuruje na druhej priečke v hodnotení. Má pred sebou štart na londýnskom výberovom šampionáte ATP Finals (12. – 19. novembra).

Dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ troch grandslamových singlových titulov Andy Murray začiatkom septembra v komuniké na facebooku uviedol, že svoje zdravotné problémy konzultoval s viacerými špecialistami a rozhodnutie predčasne uzavrieť sezónu by podľa nich bolo z nadčasového hľadiska najvhodnejšie.

Zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada Murray 12. júla prehral s Američanom Samom Querreym vo štvrťfinále Wimbledonu na tráve v Londýne, odvtedy pauzuje. V pondelok klesol z tretej na šestnástu pozíciu v systéme.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Roger Federer