Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Pobúrené hviezdy, obvinenia zo sexizmu. Žreb turnaja talentov čelí kritike

Pobúrenie a obvinenia zo sexizmu vyvolal nedeľňajší žreb premiérového ročníka turnaja Next Gen Finals v Miláne pre najlepších tenistov do 21 rokov.

06.11.2017 20:08
Next Gen Finals, tenis Foto: ,
Zľava Američan Jared Donaldson, Kanaďan Denis Shapovalov, Rusi Andrej Rubľov, Daniil Medvedev, Talian Gianluigi Quinzi, Kórejčan Čchung Hje-on, Rus Karen Chačanov a Chorvát Borna Čorič po tlačovej konferencii v Miláne.
debata

Mladé tenisové nádeje sa do skupín rozdeľovali pomocou modeliek, ktoré mali písmená skupín „A“ a „B“ schované na rôznych častiach tela.

Jedna z modeliek tak napríklad ukázala písmeno tým, že si vyhrnula šaty a ukázala stehno, ďalšia si zase vyzliekla bundu a zodpovedajúce písmeno odhalila na chrbte.

Bývalá wimbledonská víťazka Amélie Mauresmová označila na Twitteri akciu za „hanbu“, mama niekdajšej svetovej jednotky Andyho Murrayho Judy zase žreb nazvala „odporným“.

Mužská tenisová asociácia ATP a sponzor akcie Red Bull sa za ceremoniál ospravedlnili. „Ospravedlňujeme sa za spôsobené pohoršenie. Chceli sme do žrebovania začleniť dedičstvo Milána ako jedného z hlavných miest módy. Naša realizácia akcie však bola nevkusná a neprijateľná. Je nám to veľmi ľúto a uisťujeme, že už sa v budúcnosti nič podobné nestane,“ uviedli organizátori.

ATP chce pomocou turnaja Next Gen Finals pritiahnuť k tenisu najmladšiu generáciu fanúšikov a dať šancu získať trofej mladíkom, ktorí by mali nahradiť súčasné hviezdy.

V Miláne sa budú tiež testovať novinky ako kratšie sety, hodiny na dodržiavanie intervalov medzi výmenami či iba elektronické hlásenia autov bez prítomnosti čiarových rozhodcov.

Namiesto pohľadu do budúcnosti však nedeľnajší žreb podľa kritikov kvôli svojmu sexistickému charakteru skôr vrátil tenis niekam do 70. rokov minulého storočia. „Dobrá práca, ATP. Toto teda má byť ten futuristický projekt? Vraciame sa k nule,“ napísala sarkasticky na twitteri francúzska tenistka Alizé Cornetová.

Turnaj majstrov pre sedem najlepších mladíkov svetového rebríčka a jedného domáceho hráča štartujúceho na divokú kartu sa začne v utorok. Najvyššie nasadenými hráčmi sú Rusi Andrej Rubľov a Karen Chačanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Next Gen ATP Finals