Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hviezdy v NTC. Slovak Open prilákal tenisovú akosť

Kvalita, aká tu tento rok ešte nebola. V zápasoch Davisovho pohára sa totiž v Bratislave nepredstavil ani jeden zahraničný hráč, ktorý bol v tom čase v elitnej stovke. Tentoraz ich sem príde hneď päť. Tradičný turnaji ATP Peugeot Slovak Open v Národnom tenisovom centre prinesie skvelé zápasy.

06.11.2017 00:18
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos.
debata

Michail Kukuškin, Márton Fucsovics, Andreas Seppi, Marius Copil, Marcos Baghdatis. To sú oni – podľa renkingu najväčšie hviezdy prestížneho tenisového podujatia.

Nebudú chýbať ani najlepší Slováci. Norbertovi Gombosovi, ale aj Lukášovi Lackovi však neprial žreb. Domáca jednotka totiž narazí na poľského bombardéra, niekdajšiu svetovú štrnástku, Jerzyho Janowicza. Lacko si zmeria sily s krajanom Jozefom Kovalíkom.

Aj ostatní Slováci dostali hneď na úvod súperov zvučného mena. Andrej Martin Ukrajinca Sergeja Stachovského a Patrik Néma nasadenú štvorku, Rumuna Copila. Najmenšiu šancu pozrieť sa do 2., osemfinálového kola, má Tomáš Liška. Držiteľ divokej karty vyzve Maďara Fucsovica. Tenistu, ktorý vo februárii bez vážnych problémov poslal Slovákov do boja o záchranu v Davisovom pohári.

K tomu, aby v NTC nebola počas nadchádzajúceho týždňa nuda, určite prispeje aj austrálsky enfant terrible, Bernard Tomic.

Diváci však v akcii neuvidia Martina Kližana, ktorý predčasne ukončil sezónu. „Chystá sa na operáciu nosa, pretože má nejaké problémy s prepážkou, ktorá mu spôsobuje ťažkosti pri dýchaní,“ vysvetlil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

„Veľmi ma však teší, že sa nám prihlásili kvalitní tenisti, tento ročník bude jeden z najlepších vôbec. Veď príde aj taký Baghdatis, bývalý hráč prvej desiatky, nebojím sa ho nazvať legendou svetového tenisu,“ poznamenal pre oficiálnu stránku podujatia.

Obhajcom turnajového triumfu je Gombos. Pred rokom si vo finále poradil s Copilom 7:6, 4:6, 6:3. „Verím, že sa to Norovi podarí opäť. Má dobrú formu, ale aj náročný program v závere sezóny,“ dodal Moška.

Slovenskými víťazmi boli v minulosti aj Lacko, Kližan, Kučera, Hrbatý a Mertiňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Open