Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rybáriková odštartovala v skupine zle. S Görgesovou prehrala v dvoch setoch

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako desiata prehrala s nemeckou sedmičkou podujatia Juliou Görgesovou za 100 minút 1:6, 6:7 v základnej skupine Azalea na tzv. malých MS pod názvom Hengqin Life WTA Elite Trophy s dotáciou 2 280 935 USD na tvrdom povrchu vonku v čínskom Ču-chaji.

31.10.2017 10:48 , aktualizované: 12:42
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková počas zápasu s Mariou Šarapovovou v Moskve.
debata

V tejto skupine je aj francúzska jednotka turnaja Kristina Mladenovicová, Rybáriková ju vyzve v stredu o 8.00 h SEČ.

„Bol to veľmi ťažký zápas. Julia mi nedala veľa šancí, najmä v prvom sete hrala výborne, mala 70 % platných prvých podaní. Druhý set bol z mojej strany určite lepší, dokonca som v ňom získala o tri loptičky viac ako súperka, ale napokon to nestačilo. Z jej strany to celkovo bol skvelý výkon a ja som predovšetkým v tom druhom sete zahrala dobre, takže z výkonu nie som až taká smutná, z prehry áno. Nedá sa však nič robiť, musím uznať Görgesovej kvality, ona je momentálne asi vo svojej najlepšej forme,“ povedala Rybáriková pre agentúru SITA.

„Trošku som nepochopila, prečo nebudem mať žiadny oddych a znova nastúpim už zajtra na úvod programu, pričom jedna ‚grupa‘ zatiaľ vôbec nehrá, ale tak to určili a musím sa s tým vyrovnať. Budem sa usilovať, aby som bola fyzicky ‚ready‘, dnes sme mali veľa vysiľujúcich výmen. Je záver sezóny, ale vynasnažím sa dať sa dokopy a odohrať čo najlepší zápas. Nebude to jednoduché. Kristina síce nemá práve najlepšie obdobie, ale objektívne je to výborná hráčka, tiež veľmi dobre servuje a človek nikdy nevie, kedy to príde,“ skonštatovala Rybáriková.

Predtým v utorok na úvod celého podujatia Američanka CoCo Vandeweghová zdolala domácu držiteľku voľnej karty Šuaj Pcheng za 115 minút 3:6, 6:3, 6:2 v skupine Bougainvillea, ktorej súčasťou je aj Ruska Jelena Vesninová. V skupine Rose sa približne o 12.50 h SEČ začne duel Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-4) – Angelique Kerberová (Nem.-8).

V utorok je v rozpise aj konfrontácia Raluca Olarová, Oľga Savčuková (Rum./Ukr.-1) – Čchen Liang, Jang Čao-süan (Čína-3) v skupine Lotus deblovej časti šampionátu.

Formát turnaja je jedinečný oproti iným podujatiam v kalendári. Účastníčky WTA Elite Trophy rozdelili do štyroch skupín po tri hráčky. Zahrajú si systémom každá s každou a víťazky skupín postúpia do semifinále.

Pred vyraďovacou fázou sa nanovo budú nasadzovať prvé dve hráčky podľa renkingu a k nim prižrebujú zostávajúce dve. Súčasťou je aj súťaž vo štvorhre (dve skupiny po tri dvojice, víťazky skupín sa stretnú vo finále).

Dvojhra – skupina Azalea:
Julia Görgesová (Nem.-7) – Magdaléna Rybáriková (SR-10) 6:1, 7:6 (5)

Dvojhra – skupina Bougainvillea: CoCo Vandewegheová (USA-2) – Šuaj Pcheng (Čína-12) 3:6, 6:3, 6:2 za 115 minút

Zostávajúci utorňajší program:

Skupina Rose:
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-4) – Angelique Kerberová (Nem.-8)

Stredajší program:

Skupina Azalea:
Kristina Mladenovicová (Fr.-1) – Magdaléna Rybáriková (SR-10)

Skupina Rose:
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-4) – Ashleigh Bartyová (Aus.-9)

Skupina Camellia:
Sloane Stephensová (USA-3) – Anastasija Sevastovová (Lot.-5)

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková