Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Náznak comebacku? Schmiedlová vyhrala turnaj v USA

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová spočiatku prehrávala 0:4 s domácou držiteľkou voľnej karty Victoriou Duvalovou v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ITF s dotáciou 80 000 USD na tvrdom povrchu v americkom Macone v Georgii, ale potom sa prispôsobila veternej výzve v chladnom počasí, získala osem gemov v rade na 6:4, 2:0 a položila tým základ úspechu 6:4, 6:1.

30.10.2017 14:21
Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová si zahrala aj na OH 2016 v Riu de Janeiro.
debata

„Ani neviem, ako sa mi to vlastne podarilo… Musela som si zvyknúť na panujúce podmienky, bolo to fakt náročné. Snažila som sa dostať viac loptičiek do dvorca, ubrala som z agresivity. Som naozaj spokojná s tým, ako som zahrala v druhom sete,“ glosovala 23-ročná Košičanka podľa webu 13wmaz.com.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC sa po chabej sezóne a pol pomaličky štverá nahor renkingom, v ktorom už bola aj na 26. mieste. Aktuálne poskočila zo 181. na 132. priečku. „Som šťastná z každého jedného zápasového úspechu,“ podotkla Karolína Schmiedlová.

Držiteľka dvoch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne WTA (Katovice a Bukurešť 2015) získala svoj tretí tohtoročný titul pod hlavičkou ITF, jednoznačne najcennejší po antukových „25-kách“ v talianskom Grade a českých Starých Splavoch mája a júna.

Tento týždeň bude Karolína Schmiedlová v rámci zámorského turné hrať na „80-ke“ RBC Pro Challenge na pevnom podklade pod holým nebom v texaskom Tyleri. Súperku na 1. kolo spozná neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #ITF #Anna Karolína Schmiedlová