Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rybáriková bude hrať na WTA Elite Trophy proti Mladenovicovej a Görgesovej

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková bude mať na tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy (31. októbra - 5. novembra) na tvrdom povrchu v čínskom Ču-chaji v základnej skupine Azalea za súperky turnajovú jednotku Francúzku Kristinu Mladenovicovú a Nemku Juliu Görgesovú. Určil to pondelkový žreb podujatia v Ču-chaji.

30.10.2017 08:50
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Rybáriková (22. v rebríčku WTA) začne v utorok proti Görgesovej (18.). Dvadsaťdeväťročná Slovenka a o čoskoro 29-ročná Nemka majú vrátane juniorského obdobia bilanciu 1:1. Na turnaji hlavného okruhu WTA odohrali proti sebe zatiaľ jeden zápas, v Cincinnati 2013 sa z trojsetového triumfu 6:2, 4:6, 6:4 radovala slovenská hráčka.

V skupine Bouigainvillea sa stretnú CoCo Vandewegheová, Jelena Vesninová a Šuaj Pcheng, Grupu Rose vytvorili Anastasia Pavľučenkovová, Angelique Kerberová a Ashleigh Bartyová. Skupina Camellia má zloženie: Sloane Stephensová, Anastasija Sevastovová a Barbora Strýcová.

Účastníčkami elitného turnaja v Ču-chaji sú Francúzka Kristina Mladenovicová, Američanky CoCo Vandeweghová, Sloane Stephensová, Rusky Anastasia Pavľučenkovová a Jelena Vesninová, Lotyška Anastasija Sevastovová, Nemky Julia Görgesová a Angelique Kerberová, Austrálčanka Ashleigh Bartyová, Češka Barbora Strýcová, Magdaléna Rybáriková a držiteľka voľnej karty Číňanka Šuaj Pcheng. Právo účasti, ktoré im zaručovalo renkingové postavenie vo WTA 9.- 19., nevyužili Američanka Madison Keysová a skúsená Ruska Svetlana Kuznecovová.

Medzi účastníčkami v Ču-chaji figurujú dve grandslamové víťazky – Angelique Kerberová (Australian Open 2016 a US Open 2016) a Sloane Stephensová (US Open 2017). Aktérky predstavujú dovedna 11 turnajových titulov, ktoré získali v roku 2017. Kristina Mladenovicová a CoCo Vandeweghová si odkrútia debut na tomto podujatí. Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková štartovala na malých MS už pred ôsmimi rokmi:

„Vtedy to bolo v Indonézii. Bali bolo nádherné. Teraz je paradoxom, že som hrala v marci práve v Ču-chaji v rovnakom komplexe ako bude Elite Trophy. Zapálil sa mi prst na ruke, nedohrala som zápas 1. kola kvalifikácie ‚šesťdesiatky‘ ITF, z dvoch naplánovaných podujatí nečakane bol iba krátky ‚výlet‘ do Ázie. Ak by niekto vtedy predpovedal, že sa do toho dejiska vrátim na konci sezóny na šampionát, určite by som tomu neverila…“

Formát a herný systém turnaja v juhočínskom pobrežnom meste Ču-chaj je jedinečný oproti iným podujatiam v kalendári WTA. Účastníčky WTA Elite Trophy rozdelili do štyroch skupín po tri hráčky. Tam si zahrajú systémom každá s každou a víťazky všetkých štyroch skupín postúpia do semifinále.

Utorňajší program WTA Elite Trophy

Skupina Bouigainvillea
CoCo Vandewegheová (USA-2) – Šuaj Pcheng (Čína)

Skupina Azalea
Julia Görgesová (Nem.) – Magdaléna Rybáriková (SR)

Skupina Rose
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-4)) – Angelique Kerberová (Nem.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková