Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rebríčku vládla 209 týždňov, pykala za doping. Hingisová po Singapure končí

Svetová jednotka vo štvorhre Martina Hingisová ukončí po turnaji majsteriek v 37 rokoch tenisovú kariéru.

26.10.2017 18:09 , aktualizované: 18:59
Martina Hingisová Foto: ,
Martina Hingisová
debata

Švajčiarska hviezda, ktorá bola v minulosti 209 týždňov na čele singlového rebríčka a získala päť grandslamových titulov v dvojhre, sa lúči s turnajmi už tretíkrát.

„Je ťažké uveriť, že od môjho debutu medzi profesionálmi uplynulo takmer 23 rokov. Roky, ktoré nasledovali, patrili k najplodnejším v mojom živote, a to z osobného i profesionálneho hľadiska. Verím však, že nastal čas na odchod, čo sa stane skutočnosťou po mojom poslednom vystúpení v Singapure,“ uviedla Hingisová a doplnila:

„Toto nie je rozlúčka. Minulosť ukázala, že som nikdy dlho nevydržala bez tenisu. Teším sa na nové príležitosti a výzvy, ktoré ma čakajú. Verím, že to najlepšie je predo mnou.“ Podľa denníka Marca sa Hingisová hce zamerať na súkromný život s vyhliadkou na založenie rodiny.

S Taiwančankou Čchan Jüng-ťan zvíťazili vo štvrtok 6:3, 6:2 nad šestkami turnaja, nemecko-českým tandemom Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová a postúpili do semifinále.

Rodáčka z Košíc debutovala v profesionálnom tenise v roku 1994. V dvojhre nazbierala 43 turnajových titulov, vo štvorhre 64, vrátane 13 grandslamových. Vlani získala v debli aj striebornú olympijskú medailu.

Martina Hingisová na turnaji Tennis Classic v... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martina Hingisová Martina Hingisová na turnaji Tennis Classic v Bratislave v roku 2013.

Prvýkrát ukončila Hingisová kariéru už v roku 2003 pre opakované zranenie členkov. Po dvoch rokoch sa však na kurty vrátili a v roku 2006 dokázala vyhrať tri turnaje a dostať sa až na šiestu priečku rebríčka.

V ďalšom vzostupe jej zabránil pozitívny nález na zakázaný stimulant, ktorý mala v tele počas Wimbledonu v roku 2007. Hingisová vedomé užitie drogy odmietla, pre podozrenie z dopingu však s tenisom skončila. O rok neskôr dostala dvojročný trest.

V roku 2013 sa opäť vrátila na kurty a začala sa venovať len štvorhre, v ktorej v poslednom období vládla. Na prvom mieste deblového rebríčka strávila dovedna 67 týždňov. V tomto roku vyhrala s Čchan Jüng-ťan deväť turnajov. Úspešnú sezónu môžu korunovať na turnaji majsteriek, na ktorom Hingisová v štvohre vyhrala už trikrát.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Hingisová #WTA Finals Singapur