Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dokázal to ako prvý Bulhar. Dimitrov si zahrá medzi elitou

Bulhar Grigor Dimitrov a Chorvát Marin Čilič sú ďalší dvaja tenisti s istotou práva účasti na koncoročnom výberovom turnaji Nitto ATP Finals na tvrdom povrchu v hale O2 Arena v Londýne (12. - 19. novembra). Pridali sa tak ku štvorici skôr kvalifikovaných Španielovi Rafaelovi Nadalovi, Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, Nemcovi Alexandrovi Zverevovi a Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi. Na superturnaji tenisovej smotánky sa tradične predstaví osem najlepších singlistov aj deblových párov podľa renkingového poradia v tejto sezóne.

25.10.2017 13:06
debata (1)
Grigor Dimitrov si zahrá na výberovom turnaji... Foto: Reuters, Henrik Montgomery
dimitrov Grigor Dimitrov si zahrá na výberovom turnaji ATP Finals.

Dimitrov (26) je vôbec prvý bulharský tenista, ktorý sa kvalifikoval na majstrovský turnaj, Chorvát Čilič (29) bol účastníkom prestížneho podujatia už dvakrát (2014, 2016).

Rozhodujúcim faktorom ich prieniku na „masters“ bola utorková prehra Američana Sama Querreyho v 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 vo Viedni

„Vnímam to ako ďalší veľký úspech, že som sa tretíkrát počas štyroch rokov prebojoval do Londýna. Bol to jeden z mojich cieľov pre túto sezónu a som rád, že spoločne s tímom ľudí okolo mňa sme ho aj splnili,“ vravel Marin Čilič, cituje ho portál ATP World Tour.

Dva týždne pred koncom turnajovej sezóny zostáva obsadiť dve miesta do londýnskeho singlového okteta. Najlepšiu východiskovú pozíciu na základe postavenia v tohtoročnom rebríčku Race momentálne majú Belgičan David Goffin a Španiel Pablo Carreno-Busta.

V prípade oboch by to bola londýnska premiéra. Sezónu väčšinou pre zranenia a únavu predčasne ukončili a o možnosť dostať sa na ATP Finals už prišli veľké mená svetového mužského tenisu – Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Švajčiar Stan Wawrinka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marin Čilič #ATP World Tour Finals #Grigor Dimitrov