Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Po skalpe Šarapovovej skreč. Napriek tomu je Rybáriková nad čiarou malých MS

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako ôsma nedohrala zápas s Francúzkou Alizé Cornetovou v stredajšom osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Premier VTB Kremlin Cup v Moskve (dotácia 790 208 USD, tvrdý povrch v hale).

18.10.2017 16:33 , aktualizované: 18:43
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Po 33 minútach odstúpila za stavu 1:6. Odnáša si 55 bodov do systému a prémiu 12 130 USD pred zdanením.

V utorok v 1. kole Rybáriková prekonala niekdajšiu jednotku svetového rebríčka – domácu majiteľku voľnej karty Mariu Šarapovovú, ale tentoraz sa už prejavilo vypätie z ostatného obdobia. Semifinalistka júlového grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne Rybáriková minulý týždeň bola vo finále v rakúskom Linzi.

Dvadsaťdeväťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, aktuálne rekordne 26. v singlovom renkingu (pričom online sa nachádza už na 23. pozícii k 23. októbru), v bilancii proti 27-ročnej francúzskej bývalej jedenástke hodnotenia Cornetovej (39.) stojí už 1:4. Nerevanšovala sa za nezdar 3:6, 7:5, 2:6, ktorý utrpela vo februári 2014 na „harde“ pod strechou v Paríži. Stále platí, že jediný úspech dosiahla v auguste 2013 na tvrdom podklade vonku v americkom Cincinnati (3:6, 7:5, 7:5). Rivalita trvá od sezóny 2007.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková vzhľadom na zdravotné ťažkosti v nedeľu nevylúčila absenciu v Moskve, napokon sa však predstavila a získala cenný skalp držiteľky kariérneho Grand Slamu Šarapovovej.

Rybáriková sa posunula nad čiaru koncosezónnych výberových tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy (31. októbra – 5. novembra) na tvrdom povrchu v čínskom Ču-chaji s právom účasti pre hráčky na 9. – 19. mieste v Porsche Race 2017 plus jednu držiteľku voľnej karty.

O prieniku Rybárikovej medzi priebežne kvalifikované rozhodla skutočnosť, že Britka Johanna Kontová oznámila predčasný koniec svojej sezóny. Figuruje na 9. priečke v Race, Slovenka je na 20. pozícii, teraz už poslednej postupovej. Ešte je však v dosahu dvoch aktérok moskovského turnaja – domácej Darie Kasatkinovej a Nemky Julie Görgesovej. Reálne ju môže prekonať len jedna, a to prostredníctvom zisku trofeje.

Semifinalistka tohtoročného Wimbledonu Kontová (medzi najlepšími štyrmi v britskej metropole v júli bola aj Rybáriková) zároveň uviedla, že ukončila svoju spoluprácu s belgickým koučom Wimom Fissettem. Kooperácia sa začala pred aktuálnym súťažným ročníkom. Kontová po sérii piatich prehier odriekla pre zranenie nohy štarty v minulotýždňovom Hongkongu aj v ruskej metropole.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Alizé Cornetová (Fr.) – Magdaléna Rybáriková (SR-8) 6:1 – skreč, Rybáriková po 33 minútach odstúpila

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #WTA #Alizé Cornetová