Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po skalpe Šarapovovej skreč. Napriek tomu je Rybáriková nad čiarou malých MS

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako ôsma nedohrala zápas s Francúzkou Alizé Cornetovou v stredajšom osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Premier VTB Kremlin Cup v Moskve (dotácia 790 208 USD, tvrdý povrch v hale).

18.10.2017 16:33 , aktualizované: 18:43
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Po 33 minútach odstúpila za stavu 1:6. Odnáša si 55 bodov do systému a prémiu 12 130 USD pred zdanením.

V utorok v 1. kole Rybáriková prekonala niekdajšiu jednotku svetového rebríčka – domácu majiteľku voľnej karty Mariu Šarapovovú, ale tentoraz sa už prejavilo vypätie z ostatného obdobia. Semifinalistka júlového grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne Rybáriková minulý týždeň bola vo finále v rakúskom Linzi.

Dvadsaťdeväťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, aktuálne rekordne 26. v singlovom renkingu (pričom online sa nachádza už na 23. pozícii k 23. októbru), v bilancii proti 27-ročnej francúzskej bývalej jedenástke hodnotenia Cornetovej (39.) stojí už 1:4. Nerevanšovala sa za nezdar 3:6, 7:5, 2:6, ktorý utrpela vo februári 2014 na „harde“ pod strechou v Paríži. Stále platí, že jediný úspech dosiahla v auguste 2013 na tvrdom podklade vonku v americkom Cincinnati (3:6, 7:5, 7:5). Rivalita trvá od sezóny 2007.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková vzhľadom na zdravotné ťažkosti v nedeľu nevylúčila absenciu v Moskve, napokon sa však predstavila a získala cenný skalp držiteľky kariérneho Grand Slamu Šarapovovej.

Rybáriková sa posunula nad čiaru koncosezónnych výberových tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy (31. októbra – 5. novembra) na tvrdom povrchu v čínskom Ču-chaji s právom účasti pre hráčky na 9. – 19. mieste v Porsche Race 2017 plus jednu držiteľku voľnej karty.

O prieniku Rybárikovej medzi priebežne kvalifikované rozhodla skutočnosť, že Britka Johanna Kontová oznámila predčasný koniec svojej sezóny. Figuruje na 9. priečke v Race, Slovenka je na 20. pozícii, teraz už poslednej postupovej. Ešte je však v dosahu dvoch aktérok moskovského turnaja – domácej Darie Kasatkinovej a Nemky Julie Görgesovej. Reálne ju môže prekonať len jedna, a to prostredníctvom zisku trofeje.

Semifinalistka tohtoročného Wimbledonu Kontová (medzi najlepšími štyrmi v britskej metropole v júli bola aj Rybáriková) zároveň uviedla, že ukončila svoju spoluprácu s belgickým koučom Wimom Fissettem. Kooperácia sa začala pred aktuálnym súťažným ročníkom. Kontová po sérii piatich prehier odriekla pre zranenie nohy štarty v minulotýždňovom Hongkongu aj v ruskej metropole.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Alizé Cornetová (Fr.) – Magdaléna Rybáriková (SR-8) 6:1 – skreč, Rybáriková po 33 minútach odstúpila

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #WTA #Alizé Cornetová