Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzťah na bode nula. České priateľstvo uťal tréner

Koniec kávičkám. Už žiadne spoločné obedy. Z kamarátskeho je v okamihu len profesionálny vzťah. Bez objatí, povzbudivých slov, úprimných komplimentov.

18.10.2017 16:00
Barbora Strýcová, Karolína Plíšková Foto: ,
Barbora Strýcová (vpredu) a Karolína Plíšková. K podobným objatiam už zrejme nedôjde.
debata

Za všetkým hľadaj ženu. Tak znie zaužívaná fráza. Pre prípad, o ktorom je reč, ju však musíme trochu upraviť. Za rozpadom tenisového priateľstva medzi Češkami Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou stojí – chlap.

„Slovo kamarátka by som už v súvislosti s Karolínou nepoužívala. Náš vzťah je na bode nula. Takéto niečo som si veru nezaslúžila,“ hovorila českým novinárom po návrate z turnaja v Linzi Strýcová.

V rukách stískala trofej pre víťazku, na perách jej žiaril úsmev. V duši však prevládali negatívne emócie – hnev, sklamanie, škrelo ju, čo sa udialo.

O čo vlastne ide?

Už na minulotýždňovom podujatí v Rakúsku, kde si vo finále poradila so Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, sa Strýcová predstavila bez trénera. Dôvod je prostý: Tomáš Krupa sa dohodol na spolupráci s úspešnejšou zo sesterskej dvojice Plíškových. Navyše, nie práve najvhodnejším spôsobom.

Zľava: Karolína Plíšková, Barbora Strýcová,... Foto: SITA/AP, Urs Flueeler
Barbora Strýcová, Karolína Plíšková Zľava: Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Petr Pála. Ako vyrieši český fedcupový tím narušené vzťahy dvoch z jeho členiek?

„Keď mi Karolína hovorila o záujme o Tomášove služby, jej manažér pán Hrdlička už bol u neho. Všetko sa zrodilo za mojím chrbtom. Ranilo ma to,“ vravela 25. hráčka svetového rebríčka.

Aby toho nebolo málo, Krupa ju o zmene neinformoval osobne. Ich komunikácia prebehla telefonicky. „Aj preto som na ázijskej šnúre i v Linzi hrala len sama za seba. Bavilo ma to. Všetky víťazstvá i prehry boli len moje,“ tvrdila Strýcová.

„Všetko prebehlo korektne. Karolína informovala Barboru z očí do očí. Navyše, Krupu sme oslovili preto, že na budúci rok nemá žiadny záväzok,“ ohradil sa voči tvrdeniam Hrdlička, ktorý je zároveň Plíškovej životným partnerom.

Strýcová s Plíškovou, treťou ženou renkingu WTA, boli vo svete profesionálneho tenisu výnimočným zjavom. Medzi tenistkami – v tvrdom konkurenčnom prostredí – sa totiž veľké priateľstvá nenosia, čo v minulosti potvrdila nejedna hviezda – vrátane Dominiky Cibulkovej. Obe Češky však z času na čas zašli na kávu, dali si spoločný obed či večeru. Týmto dňom je koniec.

Navyše, pred Strýcovou, Plíškovou, ale i kapitánom národného fedcupového tímu teraz stojí nový problém – ich spoločné fungovanie v reprezentačných farbách.

„Pocit krivdy nechcem zaťahovať do biznisu. Pre tím chcem byť aj naďalej užitočná. V sebe si to nastavím tak, aby bolo všetko v poriadku,“ vyjadrila sa Strýcová pre idnes.cz.

Mimochodom, obe tenistky si v Pohári federácie viackrát zahrali štvorhru a v prestížnej tímovej súťaži dotlačili Česko k nejednému úspechu. Triumf spolu oslavovali vlani i predvlani. Strýcová zdvíhala trofej nad hlavu aj v rokoch 2011, 2012 a 2014.

Ako ovplyvní nečakaný trénerský prestup ich profesionálnu spoluprácu v národnom tíme?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Barbora Strýcová