Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rybáriková sa cítila ako vo Fed Cupe. Šarapovovej nedopriala domáci triumf

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako ôsma zvíťazila za 116 minút 7:6 (3), 6:4 nad domácou bývalou jednotkou svetového rebríčka Mariou Šarapovovou v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Premier VTB Kremlin Cup v Moskve (dotácia 790 208 USD, tvrdý povrch v hale).

17.10.2017 13:24 , aktualizované: 16:52
Magdaléna Rybáriková, Maria Šarapovová Foto: ,
Magdaléna Rybáriková (vľavo) po vyhratom zápase nad Mariou Šarapovovu.
debata (8)

Rybáriková mohla uspieť aj presvedčivejšie, ale zužitkovala iba dva z devatich brejkbalov.

Majiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová štartovala na základe voľnej karty a na tomto podujatí sa predstavila po desiatich rokoch. Minulý týždeň získala titul v čínskom Tchien-Ťine, zatiaľ čo Rybáriková čerstvo je finalistkou z rakúskeho Linzu. Slovenka už má v ruskej metropole istotu 55 bodov do systému a prémie 12 130 USD pred zdanením.

Dvadsaťdeväťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, aktuálne rekordne 26. v singlovom renkingu (pričom online sa nachádza už na 23. pozícii k 23. októbru), v bilancii proti tridsiatničke Šarapovovej (57.) vyrovnala na 1:1. Odplatila jej prehru 1:6, 6:4, 2:6, ktorú inkasovala predvlani vo štvrťfinále na „harde“ v mexickom Acapulcu.

„Bolo to pre mňa veľmi zložité, lebo som sa cítila ako vo Fed Cupe. Je to však absolútne normálne: Maria je tu obrovskou hviezdou. Je to skutočná šampiónka,“ poukázala Rybáriková podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) na búrlivé prostredie nastavené v prospech hostiteľky a dodala: „Som šťastná, že som tento zápas zvládla. Je to dobré pre moje sebavedomie. Som naozaj veľmi rada.“ Slovenka mala vyvážený pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 15:17, Ruska skončila na divokejších hodnotách 31:46.

Semifinalistka júlového vrcholného Wimbledonu na londýnskej tráve Rybáriková bude medzi najlepšími šestnástimi hrať s 27-ročnou francúzskou niekdajšou jedenástkou hodnotenia Alizé Cornetovou (39.). Stojí proti nej 1:3 od nezdaru 3:6, 7:5, 2:6, ktorý utrpela vo februári 2014 na „harde“ pod strechou v Paríži. Jediný úspech dosiahla v auguste 2013 na tvrdom podklade vonku v americkom Cincinnati (3:6, 7:5, 7:5).

Rivalita trvá od sezóny 2007. Držiteľka štyroch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková by v prípade prieniku do štvrťfinále čelila úspešnej z derby Natalia Vichľancevová (Rus.) – Jelena Vesninová (Rus.-3).

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková vzhľadom na zdravotné ťažkosti v nedeľu nevylúčila absenciu v Moskve, napokon sa však predstavila a získala cenný skalp. Bojuje o prienik nad čiaru tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji s právom účasti pre hráčky na 9. – 19. mieste v Porsche Race 2017 plus jednu držiteľku voľnej karty (hostiteľka Šuaj Pcheng). Šampionát sa bude konať 31. októbra – 5. novembra. Uzávierka je tento týždeň.

Triumf Rybárikovej nad Šarapovovou v Moskve Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Magdaléna Rybáriková počas zápasu s Mariou...

Rybáriková momentálne prepočtovo figuruje na 20. pozícii v Race (oproti oficiálnej verzii zo 16. októbra už predstihla svoju premožiteľku zo spomenutého finále v Linzi, Češku Barboru Strýcovú), za 19. Austrálčankou Ashleigh Bartyovou zaostáva o 32 bodov. Potrebuje štvrťfinále v Moskve, aby Bartyovú predstihla, ale sama ešte je v dosahu troch aktérok tohto turnaja (austrálska reprezentantka Daria Gavrilovová, domáca Daria Kasatkinová a Nemka Julia Görgesová).

Dvojhra – 1. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR-8) – Maria Šarapovová (Rus.) 7:6 (3), 6:4 za 116 minút

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Maria Šarapovová