Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanghaj ponúkne tenisové divadlo snov: finále Nadal - Federer

Súboj veľkých rivalov Rafaela Nadala a Rogera Federera sa odohrá v nedeľňajšom finále tenisového turnaja Masters v Šanghaji.

14.10.2017 17:04
Roger Federer, Rafael Nadal Foto: ,
Roger Federer (vľavo) a Rafael Nadal.
debata

Prvý hráč svetového rebríčka Nadal vyradil v semifinále Chorváta Marina Čiliča 7:5, 7:6, rekordér v počte grandslamových titulov Federer zdolal Argentínčana Juana Martína del Potra 3:6, 6:3, 6:3.

Tridsaťjedenročný Španiel a o päť rokov starší Švajčiar sa na okruhu ATP stretnú už po tridsiatyôsmykrát, v bilancii vzájomných zápasov vedie Nadal 23:14. Federer však vyhral posledné štyri duely vrátane tohtoročných súbojov o titul na Australian Open či na Masters v Miami. Nadal sa naposledy tešil v semifinále Australian Open v roku 2014.

V nedeľnajšom finále sa Nadal pokúsi nadviazať na triumf z Pekingu z minulého týždňa. O titul si v tohtoročnej sezóne zahrá už desiaty raz, posledných šesť finálových súbojov rodák z Malorky vyhral. V tesnom dueli so štvrtým nasadeným Čiličom sa tešil z postupu až po dvoch hodinách a 12 minútach.

Federer zviedol s Del Potrom takisto vyrovnaný súboj. S Argentínčanom prehral predchádzajúce vzájomné stretnutie vo štvrťfinále US Open a ani tentokrát nemohol na jeho hru dlho nájsť recept. Kontrolu nad zápasom prevzal až v polovici druhého setu, keď súperovi prelomil podanie a sám už nemusel čeliť jedinému brejkbalu. Duel dotiahol za necelé dve hodiny k výhre.

Zatiaľ čo Nadal v Šanghaji ešte nikdy nevyhral, Federer bude na turnaji útočiť na druhý titul. Z triumfu sa tu radoval v roku 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer