Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Rybáriková postúpila v Linzi do finále. O titul si zahrá proti Češke

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA International Ladies Open presented by Upper Austria v rakúskom Linzi (dotácia 226 750 USD, tvrdý povrch v hale). Jednotka singlového "pavúka" zvíťazila v sobotňajšom semifinále nad nenasadenou Švajčiarkou Viktorijou Golubicovou za 110 minút 6:4, 6:4.

14.10.2017 16:20 , aktualizované: 18:57
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (1)

V nedeľňajšom dueli o celkový triumf nastúpi Rybáriková proti turnajovej dvojke, 31-ročnej Barbore Strýcovej z Česka.

Piešťanská rodáčka Rybáriková začala semifinálové stretnutie proti Golubicovej zle, v 4. geme prehrala svoje podanie a neskôr prehrávala už 1:4. Dvadsaťdeväročná Slovenka však následne postarala o dokonalý obrat, získala päť hier za sebou a tým aj úvodný set – 6:4.

V druhom sete si obidve tenistky držali servis do stavu 3:3, potom zaváhala 24-ročná rodáčka z Zürichu, ale Rybáriková nevyužila možnosť zvýšiť na nádejných 5:3. V deviatom geme však opätovne brejkla súperku a pri vlastnom podaní si už nenechala vziať víťazstvo – premenila však až tretí mečbal.

Rybáriková zdolala Strýcovú len raz – pred desiatimi rokmi v Průhoniciach, zvyšné tri zápasy prehrala. Od ich posledného zápasu neuplynul ani mesiac, v septembri v Tokiu zvíťazila Strýcová dvakrát 7:6. Rybáriková sa bude usilovať o piaty titul, dočkala by sa po viac ako štvorročnej pauze.

Turnaj WTA v Linzi – semifinále:

Magdaléna Rybáriková (SR-1) – Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:4, 6:4 za 110 minút
Barbora Strýcová (ČR-2) – Mihaela Buzarnescová (Rum.) 6:3, 7:6 (3)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #WTA #Linz #Barbora Strýcová