Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Halepová novou svetovou jednotkou, Muguruzová bola líderkou iba mesiac

Rumunská tenistka Simona Halepová dosiahla métu, ku ktorej bola viackrát veľmi blízko. V pondelkovom novom vydaní svetového rebríčka dvojhry sa ocitne na jeho čele.

07.10.2017 14:16
Simona Halepová Foto: ,
Simona Halepová.
debata

Dvadsaťšesťročná rodáčka z mesta Konstanca bude prvou Rumunkou a zároveň 25. hráčkou v histórii na pozícii svetovej jednotky od zavedenia renkingu WTA v roku 1975.

Post na vrchole poradia si zaistila postupom do finále na turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu, keď v sobotňajšom semifinále pokorila Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska 6:2, 6:4 a piatykrát v sezóne si zahrá o titul. Jej súperkou bude úspešnejšia z dvojice Petra Kvitová (ČR-12) – Caroline Garciová (Fr.).

Halepová vystrieda na čele Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú, ktorá bola jednotkou štyri týždne. Dvojnásobná finalistka Roland Garros je piatou ženou v roku 2017 na vedúcej pozícii singlového hodnotenia po Angelique Kerberovej z Nemecka, Američanke Serene Williamsovej, Češke Karolíne Plíškovej a spomenutej Muguruzovej-Blancovej. Prienik na vrchol sa jej podaril po vyše troch rokoch a ôsmich mesiacoch od momentu, keď sa prvýkrát v kariére dostala do Top 10 (27. 1. 2014).

Výsledok zápasu sobotňajšieho semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu (dotácia 7 027 063 USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Dvojhra – semifinále:
Simona Halepová (Rum.-2) – Jelena Ostapenková (Lot.-9) 6:2, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Simona Halepová #Garbine Muguruzová-Blancová