Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halepová novou svetovou jednotkou, Muguruzová bola líderkou iba mesiac

Rumunská tenistka Simona Halepová dosiahla métu, ku ktorej bola viackrát veľmi blízko. V pondelkovom novom vydaní svetového rebríčka dvojhry sa ocitne na jeho čele.

07.10.2017 14:16
Simona Halepová Foto: ,
Simona Halepová.
debata

Dvadsaťšesťročná rodáčka z mesta Konstanca bude prvou Rumunkou a zároveň 25. hráčkou v histórii na pozícii svetovej jednotky od zavedenia renkingu WTA v roku 1975.

Post na vrchole poradia si zaistila postupom do finále na turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu, keď v sobotňajšom semifinále pokorila Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska 6:2, 6:4 a piatykrát v sezóne si zahrá o titul. Jej súperkou bude úspešnejšia z dvojice Petra Kvitová (ČR-12) – Caroline Garciová (Fr.).

Halepová vystrieda na čele Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú, ktorá bola jednotkou štyri týždne. Dvojnásobná finalistka Roland Garros je piatou ženou v roku 2017 na vedúcej pozícii singlového hodnotenia po Angelique Kerberovej z Nemecka, Američanke Serene Williamsovej, Češke Karolíne Plíškovej a spomenutej Muguruzovej-Blancovej. Prienik na vrchol sa jej podaril po vyše troch rokoch a ôsmich mesiacoch od momentu, keď sa prvýkrát v kariére dostala do Top 10 (27. 1. 2014).

Výsledok zápasu sobotňajšieho semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Mandatory China Open v čínskom Pekingu (dotácia 7 027 063 USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Dvojhra – semifinále:
Simona Halepová (Rum.-2) – Jelena Ostapenková (Lot.-9) 6:2, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Simona Halepová #Garbine Muguruzová-Blancová