Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Získal Davisov pohár, zažiaril v Austrálii. Evansa stopol trest za kokaín

Britský tenista Daniel Evans dostal ročný zákaz štartu za pozitívny dopingový test na kokaín. Dvadsaťsedemročnému hráčovi vyprší trest 24. apríla budúceho roka.

03.10.2017 18:05
Daniel Evans Foto: ,
Daniel Evans.
debata

Evans neprešiel dopingovou kontrolou koncom apríla tohto roka na turnaji v Barcelone. „Urobil som chybu a musím sa tomu postaviť čelom,“ povedal predvlaňajší víťaz Davisovho pohára ešte v júni, keď medzinárodná federácia ITF prípad zverejnila a pozastavila mu činnosť.

ITF vysvetlil, že drogu užil počas súťažnej prestávky, štyri dni pred testovaním. Následne narkotikum odložil k jeho liekom, ktoré tým kontaminoval. Evans okrem zákazu činnosti musí vrátiť odmeny vo výške 103-tisíc eur a príde o body v rebríčku ATP.

Naposledy hral začiatkom júna na challengeri v Surbitone, kde pre zranenie skrečoval vo štvrťfinále. Potom sa odhlásil z turnajov ATP v Nottinghame, Londýne i Eastbourne.

V marci sa vo svetovom rebríčku posunul na 41. priečku, čo bolo jeho najlepšie umiestnenie v kariére. V januári si zahral prvé finále na okruhu ATP na turnaji v Sydney, potom dosiahol postupom do osemfinále Australian Open svoje grandslamové maximum.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #kokaín #Daniel Evans