Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová: Nocí, v ktorých ma budila bolesť, je menej. Spoznávam slobodu

Pred necelými tromi mesiacmi dala navždy zbohom súťažným tenisovým dvorcom, ktoré jej i rodnej krajine priniesli slávu a prestíž. V pondelok sa Daniela Hantuchová (34) oficiálne stala ambasádorkou bratislavského ČSOB maratónu (7. a 8. 4. 2018).

02.10.2017 14:48
Daniela Hantuchová Foto: ,
Zľava: Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ČSOB Daniel Kollár a ambasádorka 13. roèníka podujatia ČSOB Bratislava Marathon Daniela Hantuchová.
debata

„Určite pobežím, ale zatiaľ neviem, akú trasu zvládnem,“ vraví sympatická rodáčka z Popradu.

O pozícii ambasádorky ČSOB maratónu

Povedala som, že ak prijmem túto rolu, postavím sa k nej aktívne. Nechcem, aby to skončilo tým, že vyvesia moje meno. Mojím cieľom je, aby sa zapojilo čo najviac detí.

O behaní

Spojenie behu a tenisu je prirodzené. Veľmi sa teším, že budem súčasťou tohto podujatia. Zatiaľ neviem, akú trasu zvládnem. Vždy som mala dobrú vytrvalosť, i keď tréneri mi zakazovali behávať dlhšie vzdialenosti, aby som na kurte nestratila rýchlosť a výbušnosť.

O obľúbených miestach na behanie

Keď som bola malá, mojím spoločníkom bol Dunaj. Behávala som popri ňom popod most Lafranconi. Viackrát sme museli odhŕňať kopec snehu, aby som mala nejakú dráhu. Absolvovala som tam každú zimnú prípravu, pokiaľ sme nešli na Floridu. Zocelilo ma to.

O maratóne

Je to výzva, o ktorej som dlho snívala. Keď Caroline Wozniacka bežala newyorský maratón, povedala som si: to chcem vyskúšať! Chcela by som bežať v Ríme (úsmev), okolo množstva krásnych pamiatok. Ešte však nie som v maratóne úplne doma. Zatiaľ si držím odstup.

O tenistoch s bežeckou vášňou

My dve s Caroline sme boli známe vytrvalosťou. Medzi mužmi behával veľmi rád David Ferrer, jeho tréner robil maratóny. Viacerí tréneri sa počas turnaja v New Yorku stretli v Central Parku a išli si spolu zabehať.

O bežnom dni

Úplne som vypustila tenis. Mám obdobia, keď makám dvojfázovo. Niekedy mi to zasa týždeň vôbec nechýba. V hlave už nemusím riešiť, že som netrénovala a aký to bude mať vplyv na môj výkon.

O konci kariéry

Chýba mi adrenalín zo zápasov a ten skvelý pocit po vyhratých stretnutiach. Okrem komentovania som od konca kariéry tenis vôbec nesledovala. Vtedy som bola veľmi rozlietaná, teraz som pokojnejšia.

O zmene postojov

Mám pocit, akoby som sa znova narodila. Oveľa viac si teraz cením, čo som dokázala. Keď sa na to pozerám s odstupom času, nechápem, čo som v osemnástich či devätnástich rokoch dosiahla. Vtedy som drela a chcela viac a viac. Teraz mi odľahlo a som vďačná za všetky úspechy i čas, ktorý môžem stráviť s blízkymi. Môžeme si spolu naplánovať lyžovačku či vyjsť kamsi von. Páči sa mi sloboda, ktorú teraz mám.

O vlastnej značke

Ďalšou z výziev je presadiť sa s mojou značkou D-one, ktorá sa zameriava na sladké doplnky výživy. Nesmierne ma to baví a som zvedavá, kam to môžem dotiahnuť. Každý deň sa učím nové veci. Vždy som chcela vytvoriť niečo vlastné. Moje poznatky z tenisu som dala do produktu, ktorý sa snažím rozvíjať.

O prehreškoch

Mojím najväčším prehreškom sú sladkosti, beriem ich sprava i zľava. Môžem ísť s priateľmi von a nemusím riešiť, že na druhý deň o siedmej ráno musím trénovať. Keď som unavená, dám si tri kávy a je to.

O opotrebovanosti

Telo mi dáva signály, musím byť opatrná. Je však pravda, že niektoré zranenia, ktoré som mala roky, zmizli. Netýka sa to však ramena, to sa ešte zhoršilo a budem to musieť riešiť. Nocí, počas ktorých som sa budila od bolesti, je menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #ČSOB Bratislava Marathon