Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rybáriková neudržala proti rivalke náskok. Vo Wu-chane postúpila Radwanská

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala za 125 minút 4:6, 5:7 s Poľkou Agnieszkou Radwanskou nasadenou ako deviatou v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane (celková dotácia 2,666 milióna USD, tvrdý povrch Decoturf II).

25.09.2017 11:23
US Open Tennis Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

V prvom sete prišla Rybáriková o náskok 4:2. V druhej časti sa nádejne dostala z manka 2:5 aj cez dva mečbaly za sebou pri vlastnom podaní v ôsmej hre, ale na servise v dvanástom geme neodolala dovedna štvrtej hrozbe. Slovenka si príliš neprospela desiatimi dvojchybami.

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 28. v singlovom renkingu k 25. septembru, klesla v kompletnej medzinárodnej bilancii proti rovesníčke A. Radwanskej (13., už však bola aj na druhej priečke) na 2:5 vrátane juniorského obdobia. Rivalita trvá od sezóny 2003.

Krakovčanka nadviazala na triumf 7:6 (5), 2:6, 6:3, ktorý dosiahla pred viac ako štyrmi rokmi na „harde“ v americkom Miami na Floride. Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková nezdolala úspešnejšiu zo sestier Radwanských už od roku 2006, keď sa jej to podarilo na antuke v tureckom Istanbule.

Finalistka Wimbledonu 2012 „Aga“ Radwanská po prekonaní semifinalistky z aktuálnej edície na londýnskej grandslamovej tráve Rybárikovej bude v 2. kole vo Wu-chane hrať s postupujúcou z duelu Daria Gavrilovová (Aus.) – Julia Görgesová (Nem.).

Dvojhra – 1. kolo:
Agnieszka Radwanská (Poľ.-9) – Magdaléna Rybáriková (SR) 6:4, 7:5 za 125 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Agnieszka Radwanská