Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: So šťastím i s Kližanom

Už jedenásť rokov hrajú slovenskí tenisti v Davisovom pohári iba druhé husle. Za ten čas nepremenili päť postupových mečbalov, šesťkrát úspešne odvracali zostup. Pri všetkej úcte k súčasnej sile Mečířovho družstva: druhá liga je pre ňu tak akurát.

21.09.2017 04:00
Martin Kližan Foto: ,
Vráti sa Martin Kližan do daviscupového tímu SR?
debata (1)

Názory na to, či má Slovensko šancu prebojovať sa medzi absolútnu špičku, sa rôznia. Norbert Gombos volá po štipke šťastia, kapitán tímu upozorňuje na chýbajúcu kvalitu. S hráčmi, ktorých priemerný renking je 140. priečka, sa vraj elitná kategória hrať nedá.

Pri hľadaní optimálneho výsledku však môžu byť aj dve rozdielne odpovede pravdivé. Slovenský daviscupový tím naozaj potrebuje pri žrebe šťastnú ruku a na postup medzi šestnásť najlepších aj viac umenia.

Kvarteto nominovaných z uplynulého víkendu, s výnimkou Igora Zelenaya, je v najlepšom tenisovom veku. Z Andreja Martina ani Jozefa Kovalíka, nech sa mýlim, už zrejme hráči kategórie top 50 nikdy nebudú. Ak vydrží v nastolenom trende z uplynulého roka, z Gombosa možno áno. Na svetovú elitu stále málo.

V druhej stovke svetového rebríčka ATP sa už nejaký čas pohybuje iný Slovák. Je ale zbytočne konfrontačný. On tomu vraví: „Každému poviem na rovinu a priamo do očí, čo si o ňom myslím.“ Je však aj veľmi talentovaný. Ak chce, tak aj mimoriadne húževnatý.

Mečíř v súboji s Poľskom v kádri takého nemal. Ani nemusel. Súperovi chýbala najväčšia hviezda – Jerzy Janowicz. Bez nej boli Poliaci iba tieňom kvalitného tímu spred dvoch rokov.

Vo februári odštartuje pre národné družstvo nová sezóna. S novými, azda vyššími ambíciami. Slovenský tím preto potrebuje Martina Kližana. Zdravého, vo forme. Pokorného a obetavého.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Martin Kližan #davis cup #Miloš Mečíř