Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulkovú čaká náročná jeseň. Vnímam to ako veľkú výzvu, vraví

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková v utorok v japonskom Tokiu proti Španielke Carle Suárezovej-Navarrovej otvorí jesennú časť svojej sezóny, ktorá zatiaľ nepatrí medzi najvydarenejšie, ale americká letná "hardová" šnúra priniesla pozitíva najmä v podobe prieniku do finále v New Havene.

18.09.2017 16:50
debata
Dominika Cibulková v akcii na tohtoročnom US Open. Foto: SITA/AP, Jerry Lai
Dominika Cibulková Dominika Cibulková v akcii na tohtoročnom US Open.

„Predvádzala som najlepší tenis z celého roka, naozaj som sa chytila, opäť som to bola ja. Strašne veľa to pre mňa znamenalo a chcem v tom pokračovať,“ vyhlásila 28-ročná Bratislavčanka v rozhovore pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková prehrala 30. augusta v 2. kole newyorských grandslamových US Open s domácou rekonvalescentkou Sloane Stephensovou, neskoršou senzačnou šampiónkou.

„Ten zápas bol veľmi, veľmi kvalitný, cítila som sa na kurte výborne, predviedla som fakt dobrý výkon, rozhodlo pár loptičiek. Súperka ma musela sama poraziť a bola som si vedomá toho, že ak hrám môj top tenis, na okruhu nie je veľa hráčok, ktoré by ma dokázali zdolať. Keď som teda schádzala z dvorca, veľmi ma to štvalo,“ vravela Cibulková a dodala:

„Na 2. kolo to bol tvrdý žreb. Ak by to bolo semifinále, štvrťfinále či osemfinále, bolelo by to omnoho menej. V tej chvíli by som však, priznávam, nepovedala, že ona to napokon celé vyhrá, nepredpokladala by som to. Je to naozaj ‚pecka‘, o čomsi takom snívajú všetci tenisti.“

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková pripustila, že ako nedávnu štvorku hodnotenia, teraz deviatku poradia, ju zrazili očakávania súvisiace s touto nepoznanou situáciou.

„Jasné, že po tom šampionáte, ktorý bol veľkou vecou, som mala úplne iné a veľmi vysoké méty. Postupne som nad tým strácala kontrolu a človek sa musí na kurte cítiť 100-percentne. Silnejší vyhráva a nik vás nebude ľutovať, že máte slabší deň – naopak, všetky súperky sa zahryznú,“ vyhlásila Slovenka a pokračovala:

„Pre mňa to bola nová skúška a priniesla mi cenné ponaučenia. Prvý raz som bola pod takýmto tlakom. Som rada, že mám túto skúsenosťou za sebou, bola azda najnáročnejšia v mojej kariére.“

Cibulková ešte útočí aspoň na tzv. malé MS WTA v čínskom Ču-chaji, čaká ju obhajoba množstva bodov: „Tie boli a budú… Radšej si dávam konkrétne malé ciele. Po Tokiu mám pred sebou Wu-chan, Peking, Linz, Moskvu… Vnímam to ako veľkú výzvu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Dominika Cibulková #STZ