Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Život v tieni. Španiela to už nebaví, chce z neho von

Drie, zlepšuje sa, má úspechy, stúpa v rebríčku. Všetko zbytočne. Vo vlastnej krajine akoby ani neexistoval.

06.09.2017 16:46
Pablo Carreno Busta Foto:
Pablo Carreno Busta na US Open.
debata (1)

Z každej strany len "Nadal, Nadal, Nadal“. Čoskoro sa však všetko môže zmeniť. Španiel Pablo Carreno Busta si totiž pootvoril dvere do finále US Open. A nenápadne sa vynoril z tieňa Rafaela Nadala. Suverénnym spôsobom, Argentínčana Diega Schwartzmana zdolal vo štvrťfinále hladko v troch setoch – 6:4, 6:4, 6:2.

S 15-násobným grandslamovým šampiónom je kamarát, uznáva ho, aj mu dopraje. Hnevá ho však nezáujem jeho krajanov. O seba, ale aj iných úspešných tenistov. "Samozrejme, že ma to mrzí. Porozprávajte sa o tenise s ktorýmkoľvek Španielom a ten vám bude neustále opakovať Rafove meno. Občas je to skľúčujúce,“ opísal svoje pocity 12. nasadený hráč na turnaji v New Yorku.

"Je neodškriepiteľné, že Rafa je legenda, neskutočný borec a jeden z najlepších tenistov v histórii. Je normálne, že ho ľudia doma zbožňujú. Ale sú tu aj iní dobrí hráči. Teraz som v semifinále US Open, prečo by to malo byť menej dôležité, ako to, že tam môže byť aj Nadal,“ posťažoval sa Carreno Busta.

Vo finále by si však s ním zahral rád. "Bolo by to niečo úžasné. Ale nepredbiehajme, čaká ma ešte jedna veľmi náročná prekážka,“ pripomenul, že od absolútneho vyvrcholenia turnaja ho ešte delí jedno víťazstvo.

V zápase o postup medzi najlepšiu štvorku veľké problémy nemal. Vo výmenách dominoval od úvodu až do konca. "Dlho som o tomto sníval, reálne som však nikdy neveril, že sa mi to môže aj podariť. Je úžasné byť v semifinále, som naozaj šťastný,“ vyhlásil Carreno Busta.

"Mojou silnou stránkou je, že si verím. Rozhodne viac, ako v predchádzajúcich rokoch,“ varoval svojho semifinálového súpera, ktorým bude 31-ročný Juhoafričan s delovým podaním, Kevin Anderson.

Ten bude zároveň iba jeho druhou vážnou previerkou na US Open. Španiel síce v doterajšom priebehu turnaja nestratil ani set, jeho suverénnemu počínaniu však na význame uberá fakt, že v prvých štyroch kolách narazil vždy iba na kvalifikanta.

"Samozrejme, viem o tom. Žreb bol ku mne veľmi prívetivý. Pre mňa to nebolo nič jednoduché. V zápasoch, v ktorých som bol favoritom, som bol pod veľkým tlakom. Musel som predviesť to najlepšie, čo vo mne je. Aj keď som dosiaľ nezdolal hráča z najlepšej dvadsiatky, som spokojný,“ skonštatoval 26-ročný Carreno Busta.

Od veľkého finále ho už delí iba jeden zápas. Ak ho vyhrá, môže naraziť i na Nadala. A potom už bude len na ňom, ktorým smerom sa uberie. Životom v tieni, alebo tenisovej superstar.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open 2017 #Pablo Carreno Busta