Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci si na poľské eso pripravili neobľúbený povrch. Nepríde

Na antuke, pod holým nebom a bez najväčších hviezd na oboch stranách. V barážovom súboji daviscupových tímov o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny (15.-17. septembra) budú favoritom domáci Slováci.

06.09.2017 16:32
Miroslav Mečíř Foto: ,
Miroslav Mečíř.
debata

Aj preto, že do Bratislavy asi nepricestuje najlepší Poliak, Jerzy Janowicz.

"Je to dobré znamenie, s ním by boli oveľa silnejší. Súpera by som však aj tak nepodceňoval, papierové predpoklady ešte nikdy nikomu nič negarantovali,“ brzdil očakávania kapitán tímu Miloš Mečíř.

Predovšetkým kvôli 26-ročnému, bývalému 14. hráčovi sveta sa Slováci rozhodli, že súpera privítajú na najpomalšom tenisovom povrchu. "Vybrať sme si museli už pred niekoľkými mesiacmi. Nikomu ani len nenapadlo, že Janowicz sa po Wimbledone zraní. Na tvrdom povrchu je mimoriadne silný,“ vysvetľoval Mečíř svoje rozhodnutie.

"Robili sme to pre úspech nášho tímu. A nebolo to vôbec lacné,“ dodal na margo finančne i technicky náročnej úpravy povrchu v Národnom tenisovom centre Igor Moška, generálny sekretár zväzu.

Norbert Gombos (84.), Lukáš Lacko (120.), Jozef Kovalík (156.) a Andrej Martin (183.), práve táto štvorica má Slovákov udržať v 2. lige národných tímov. V tíme chýba Martin Kližan. Nie však pre nepresvedčivé výkonyv uplynulom období, ale pre zranenie. "Mal problémy s nohou, na prípadný dlhý zápas na tri víťazné sety by nebol dostatočne pripravený,“ povedal Mečíř.

Nominácia oboch tímov zatiaľ nie je definitívna. Obaja kapitáni ešte môžu urobiť zmeny. Trebárs aj na súpisku dopísať Kližana s Janowiczom. To by však nemohli zasiahnuť do turnaja v Štetíne, na ktorý sa obaja prihlásili.

Slovenskou jednotkou, aj vzhľadom na rebríčkové postavenie, bude Gombos. "Nikdy som si nevšímal to, či som jednotka alebo dvojka, vždy som chcel vyhrávať zápasy pre tím. To, že som líder, je však pocta,“ vyhlásil.

Mečíř sa na neho bude spoliehať, cesta k úspechu podľa neho vedie práve cez zápasy v dvojhre. "Vo štvorhre sú Poliaci neskutočne silní, majú tam jedného z najlepších deblistov na svete – Kubota. Matkowski je tiež vynikajúci. Uvažovať nad výhrou v zápase s nimi sa mi zdá márne,“ pripustil.

V singlových zápasoch by už však súper nemal mať nádej na úspech. Kamil Majchrzak (251.) a Hubert Hurkacz (404.) sú výrazne slabšími hráčmi ako najlepší Slováci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Mečíř