Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schyľuje sa k veľkej bitke. Federer i Nadal sú v osemfinále

Španielsky tenista Rafael Nadal i Švajčiar Roger Federer postúpili do osemfinále grandslamového US Open. Opäť sa tak priblížili k očakávanému vzájomnému súboju v New Yorku, ku ktorému môže dôjsť v semifinále.

03.09.2017 08:44
federer US Open Foto: ,
Roger Federer postúpil do osemfinále po výhre nad Felicianom Lopezom zo Španielska.
debata

Prvý hráč sveta Nadal potreboval pod zatiahnutou strechou kvôli dažďu na hlavnom kurte tri a štvrť hodiny, aby zdolal Argentínčana Leonarda Mayera. v štyroch setoch 6:7, 6:3, 6:1 a 6:4. Naopak Federer po dvoch päťsetových bitkách zvládol tretie kolo svižnejšie a Španiela Feliciana Lopeza porazil 6:3, 6:3 a 7:5.

Dvojnásobný víťaz turnaja Nadal stratil prvý set rovnako ako o kolo skôr. Postupne sa ale mohol spoľahnúť na svoj forhend a prevzal nad zápasom kontrolu. "Bol som na začiatku v ťažkej pozícii, stratil som set a musel odvracať brejkbaly v druhom, ale bojoval som a potom som sa chytil. Som šťastný, že som zase o krok ďalej.

Rafael Nadal postúpil medzi top 16 po triumfe... Foto: SITA/AP, Robert Deutsch
nadal US Open Rafael Nadal postúpil medzi top 16 po triumfe nad Leonardom Mayerom z Argentíny.

Nadalovi sa nedarilo premieňať brejkbaly. Využil iba šesť z 25 a vyzeral na kurte kvôli tomu nervózne. „Samozrejme, že ste v strese, keď máte šancu na brejk v skoro každom geme, ale nejde to. Potom znervóznite,“ vysvetlil Španiel. Jeho ďalším súperom bude Ukrajinec Alexandr Dolgopolov.

Federer potešil vypredané hľadisko Arthura Asha a rovnako pod strechou predviedol zatiaľ najlepší výkon na turnaji, ale cestu za výhrou mu uľahčil aj chybujúci López. Švajčiar si pomohol 13 esami – celkom ich v kariére súperom rozdal 10 141 a posunul sa na druhé miesto tabuliek za Chorváta Iva Karloviča (12 242).

Bilanciu večerných zápasov vo Flushing Meadows si Federer vylepšil na 33:1 a nad Lópezom na 13:0. Doteraz neprehral ani s Nemcom Kohlschreiberom, ktorý ho čaká v osemfinále. Federer vyhral všetkých jedenásť predchádzajúcich duelov.

Nadal a Federer odohrali spolu už 37 zápasov, ale na US Open sa ešte nikdy nestretli. Navyše by ich tohtoročný súboj bol okorenený bojom o post svetovej jednotky. „Pozerám sa len na najbližší zápas, každý súper je nebezpečný,“ odmietol Nadal úvahy na toto téma.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #US Open 2017