Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorhra jej odobrala energiu. Bola som polovičná, priznala Rybáriková

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v piatok v 3. kole newyorských grandslamových US Open prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou 1:6, 1:6, teda úplne rovnako ako v júli v semifinále Wimbledonu.

02.09.2017 15:42
US Open Tennis Foto: ,
Magdaléna Rybáriková uhrala proti Garbine Muguruzovej len dva gemy.
debata

Vopred tušila, že to znova nebude jej deň. „Čakala som, že to bude veľmi ťažké. Cítila som sa totiž veľmi zle už po zápase s Kristýnou Plíškovou. Na Wimbledone bolo strašnou výhodou, že som nehrala štvorhru. Včera som hrala debla, čo mi odobralo ďalšiu energiu. Dnes som sa zobudila totálne ‚rozbitá‘,“ povedala Rybáriková pre český portál Tenisový svět, tlmočil to rovnomenný slovenský web a dodala:

„Vedela som teda, že to bude veľmi náročné. Musím byť úplne fit, aby som mohla konkurovať takej hráčke, akou je ona. Mrzí ma, že to bolo takéto. Vôbec som nevládala, nič som zo seba nevedela dostať. Mrzí ma, že som nemohla vôbec nič ukázať. Hralo sa mi dnes strašne ťažko, veľmi zle som sa hýbala. Škrie ma, že som bola v takomto fyzickom stave.“

Magdaléna Rybáriková gratuluje víťazke Garbine... Foto: Reuters, Geoff Burke
Magdaléna Rybáriková Magdaléna Rybáriková gratuluje víťazke Garbine Muguruzovej.

„Už na rozohrávke som bola polomŕtva. Zápasy na ‚harde‘ sú veľmi ťažké, potrebovala som deň voľna. Ten som včera nemala, keďže sme neskoro hrali debla. Trošku som dúfala, že budeme hrať dnes až o nejakej siedmej večer, hrali sme však už tretí zápas rozpisu. Tiež mi to príliš nepomohlo, keďže som nemala veľa regenerácie. Nechcem hovoriť, že inak by som vyhrala, možno by to však s väčším množstvom síl bolo o trochu lepšie. Dnes som bola polovičná,“ rekapitulovala Rybáriková.

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka sa zďaleka nespoliehala na to, že súperka jej v niečom pomôže: „Čakala som pomoc vlastného podania, ale vôbec som neservovala dobre. Včera som dobre podávala počas debla, dnes nič. Boli momenty, keď som sa trošku chytala, no ona vtedy zahrala ešte lepšie. Momentálne sa proti nej hrá veľmi ťažko. Myslím si, že hrá najlepší tenis zo všetkých. Favorizujem ju v boji o post jednotky. Zaslúžila by si to tým, že vyhrala svoj druhý grandslamový turnaj, ale aj aktuálnou hrou, najlepšou zo všetkých.“

Zverenkyňa Petra Hubera si k 11. septembru takmer nepochybne zlepší renkingový osobný rekord. Zatiaľ najvyššie bola na 31. pozícii (prvý raz k 19. augustu 2013), teraz figuruje na 26. mieste v online prepočte, ešte môže klesnúť.

„Myslím si, že som mala od začiatku extrémne ťažký žreb. Až do konca: mať v treťom kole Muguruzovú… S tretím kolom som spokojná. Aj keď škoda, na tretie kolo by sa dalo ešte vybrať niekoho iného. Žreb mi príliš neprial, ale som rada, že som prvé dve ťažké súperky zvládla,“ skonštatovala Rybáriková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #WTA #US Open 2017